A SINOSZ Gyulai Helyi Szervezetének tagjai 2020. szeptember 19-én, szombaton a gyulai Civilház udvarán együtt bográcsoztak. Nem akármilyen program volt ez, hiszen meglepetésvendéget is vártunk.

Tavasszal a gyulai önkormányzathoz nyújtottunk be támogatási kérelmet egy modern televízió vásárlására, mellyel a tagság közösségi életét szerettük volna színesebbé tenni. Ezt a polgármester úr egyből engedélyezte is – szerettünk volna köszönetet mondani neki, ezért meghívtuk őt a programunkra.

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy dr. Görgényi Ernő gyulai polgármester elfogadta meghívásunkat erre a napra, sőt nem jött üres kézzel, ajándék bort is kaptunk tőle.

Polgármesterünk a hivatalos Facebook-oldalán is megosztotta élményét, a mobiljával készült fotókkal kiegészítve:

„A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének helyi szervezete hívott meg mai rendezvényükre. A civil közösségek támogatása az önkormányzat fontos feladata, ezért is támogatjuk a SINOSZ helyi szervezetét. Mindig örömet okoz nekem, ha betekintést nyerhetek egy gyulai civil szervezet életébe, ezért is vettem részt szívesen mai összejövetelükön. Ráadásul a bográcsos sertéspörkölt is nagyon finom volt. Köszönöm a meghívást, a jó társaságot és az ízletes ebédet.”

A polgármester úr érdeklődve ment végig a társaság között, és meg-megállt megismerkedni a tagokkal, érdeklődött a jelnyelv iránt, kérdéseire tagjaink készséggel válaszoltak.

Búcsúzáskor azzal köszönt el, hogy bármi kérésünk, vagy szükségünk van valamire, keressük meg, és megbeszéljük a lehetőségeket. Köszönjük, hogy számíthatunk a városra. 🙂

A jóízű, finom sertéspörkölt után a tagok estig jól érezték magukat.

Ezúton is köszönjük szépen, hogy eljöttetek, és betartottátok a vírus elleni védekezés időszakára vonatkozó elírásokat, a fertőtlenítést, puszi-pacsi-mellőzést, köszönjük szépen a sok segítséget akiktől kaptunk, így tart össze a kis csapatunk. Köszönjük Kernné Fitor Margit jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentes kommunikáció biztosítását.

Remélem, az egészségnapi előadásunkat is meg tudjuk tartani, de bármilyen változás történhet. Addig is figyeljétek a SINOSZ-híreket, vigyázzunk egymásra, és mindenkinek kitartást kívánunk e vírusos időszakban!

Mészáros Eszter helyi ügyintéző