2018. május 14-én a Pannon Halláscentrumok szakmai vezetője, Tauth Ildikó tartott előadást a dunaújvárosi tagság számára az új hallókészülékek vásárlásával kapcsolatos TB-támogatásokról, a hallókészülékek megfelelő használatáról és az illesztékek típusairól.

Figyelmünkbe ajánlott egy új illesztékanyag-típust, a thermo-tec illesztéket, mely a fül hőmérsékletét felvéve idomul a hallójárat formájához, így nagyon jól betapad a hallójáratba. Új információként hatott a tagság számára – sokan nem is tudták – hogy a hallókészülék-elemről a fóliát eltávolítva, körülbelül tíz másodperc alatt aktiválódik az elem. Az oxigén az elem kis furatain át kerül az elem belsejébe, melyeket a használat kezdetéig védőfóliával zárnak le. Ezt a néhány másodpercet érdemes megvárni, mert ha ez a vegyi folyamat nem tud tökéletesen beindulni, akkor a hallókészülékkel megterheljük az elemet, így annak élettartama jelentősen csökkenni fog.

Május 18-án a Székesfehérvári Helyi Szervezetben Varga Viktória, a Pannon HC munkatársa tartott általános előadást a különböző mértékű halláskárosodásokról, a hallókészülékek és illesztékek megfelelő használatáról, valamint a jelzőberendezések igényléséről adott bővebb felvilágosítást. Természetesen sok felmerülő kérdésre is választ adott.

Az előadások a SINOSZ SzÉP keretében valósultak meg.

Troppert Zita megyei titkár