A TIT Körösök Vidéke Egyesülettel történő együttműködésnek köszönhetően tagjaink ingyenes csoportos tréningeken vehetnek rész.

Február végén tartottuk az első foglalkozást. Az önsegítő csoport vezetője Mahler Hajnalka, aki sok éve foglalkozik pszichodrámával és mentálhigiénés szakember is. A tagjaink először bemutatkoztak néhány mondatban. Elmondták, miért jöttek a csoportba és mit szeretnének elérni. Ezt követően Hajnalkától lehet kérdezni, hogy a csoport őt is megismerje.

Párokat alakítottak aszerint, kit ismernek a legkevésbé. Minden pár összesen 10 percet kapott, hogy többet megtudjanak egymásról. A másik szerepében kellett egymást bemutatni. Ez érdekes tapasztalás volt, hiszen nem egyszerű feladat más ember bőrébe bújni. Ezzel a tagok már sokkal közelebb kerültek egymáshoz, hiszen olyan dolgokat tudtak meg társukról, amit eddig nem tudtak. Igazi közösségi élmény volt.

A komolyság után egy kis könnyedség következett. A mozgásos játék során sokat nevetett mindenki. Egy csoportos logikai és kreativitást megmozgató feladat valódi együttműködést igényelt. Az utolsó játék a csoportos kő-papír-olló volt, melynek köszönhetően igazi kacagásban törtek ki tagjaink. 🙂

Zárásként mindenki elmondhatta, milyen volt számára a foglalkozás és milyen érzésekkel megy haza. Öröm volt azt tapasztalni, hogy mindenki könnyedebben tért haza, mint ahogy jött, kimozdultak a hétköznapokból.

A következő alkalomra új tagokat is várunk, a csoport nyitott és lehet csatlakozni. Gyertek bátran, hiszen a csoport ereje sokat segít minden tagjának!

Bognár Gyöngyi megyei titkár