A SINOSZ SzÉP keretében megvalósult 5 város – 5 múzeum programsorozatunk negyedik állomása Vác volt, ahova nyár derekán, július végén látogattunk el.

Már a kora reggeli órákban gyülekeztünk a szentesi vasútállomáson és menetrend szerinti járattal vettük nyakunkba az országot. Mivel egy nap igen kevés egy olyan város bejárására, ami ennyi látnivalót tartogat az oda látogatók számára, így nem bíztuk a véletlenre a dolgot. Ezúton szeretnénk itt is köszönetet mondani Sebők Pálné Anikónak, aki már a megérkezésünk pillanatában lelkesen várt minket, és kísérőnk, kalauzunk volt a nap folyamán. Többek között megtekintettük Vác méltán híres belvárosát: a gyönyörű, háromszög alakú barokk főterét, az ország egyetlen Diadalívét és ma is járható barokk hídját, nem utolsósorban pedig a mindenki számára ijesztő, de mégis vonzó váci múmiákat.

Majd – mielőtt újra az Alföld déli része felé vettük volna az irányt – ellátogattunk az ország első siketiskolájába, a Cházár András EGYMI, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium épületébe, és ha már ott jártunk, nem hagyhattuk ki, hogy beköszönjünk a SINOSZ Váci Helyi Szervezetébe, ahol nagyon kedves vendéglátásban volt részünk, amit ezúton is köszönünk, valamint nem feledjük, hogy visszavárják a szentesi tagokat.