2021. július 10-én Vácrátótra, a Nemzeti Botanikus Kertbe látogattunk a SINOSZ fővárosi tagjaival és hozzátartozóikkal. A Váci Helyi Szervezet tagjai sajnos nem tartottak velünk, pedig őket is hívtuk a hazánk legjelentősebb botanikus kertjébe szervezett kirándulásunkra, de így is 26 fős csoport volt kíváncsi a programra.

Fél nyolckor találkoztunk Újpest Városkapu buszállomáson, onnan 7:45-kor indult a buszunk. Útközben sokat beszélgettünk, ismerkedtünk a tagokkal. Vácrátóton a botanikus kert kapujánál találkoztunk még a kocsival érkező tagokkal, aztán együtt mentünk be a kertbe.

Mivel korán érkeztünk és még volt időnk, pontosan egy óránk volt az előre megrendelt sétavezetésig, elmentünk az üvegházakba körülnézni. Nagyon gyönyörűek voltak a növények, virágok stb., de sajnos nem tudtunk betelni az üvegházi látványosságokkal, mert kevés volt az időnk, az üvegházak pedig olyan hatalmasak voltak. Ez volt az egyik „hátrány”, amiért nem tudtunk nyugisan körülnézni az üvegházakban, de így is gyönyörű látvánnyal és élménnyel távoztunk.

Visszamentünk a bejárathoz, és ott vártuk meg szakvezetőt, akivel kb. fél 11-kor kezdődött a vezetett séta. Séta közben sokszor megálltunk információkat hallgatni a kerttel kapcsolatban és figyelni jelnyelvi tolmácsot. A sétavezetés kb. másfél óráig tartott, utána szabadprogram következett, de előtte még kiosztottam a kérdőívet, melyet én készítettem a botanikus kerttel kapcsolatban. Mindenki nagyon ügyes volt a kitöltésben, aztán beszélgettünk, ettünk és picit pihentünk.
Utána már mindenki azt csinálhatott, amit csak akart. Néhányan maradtak még a botanikus kertben, másik pár tag pedig hozzánk csatlakozott a hazafelé utazásban.

Gyönyörű volt a természeti látvány, csak mégis nem tudtuk bejárni az egész kertet, ezért javaslom, ha valaki a Nemzeti Botanikus Kertbe szeretne látogatni, mindenképpen szánjon rá egy egész napot, mert hatalmas a terület és érdemes az egészet megnézni. Nagyon romantikus!
A SINOSZ SzÉP keretében szervezett programunkon készült sok-sok képet szervezeti közösségi oldalunk albumában nézhetitek meg:

VÁCRÁTÓT – FOTÓK