Kárpáti Árpád Zoltán – mint a szervezet örökbefogadója és az Országos Elnökség (OE) tagja – szemléltető és informatív előadást tartott a választási fórumon megjelent Nógrád megyei tagoknak. Elmondta, hogy az OE döntése értelmében szeptember és október hónapokban minden megyei szervezetben tisztségviselő-választásokat kell tartani, amire az Alapszabály is kötelez minket.

Mi kell a lecsóba? Nyilván vannak alapanyagok, amelyek nélkülözhetetlenek, és vannak alapanyagok, amelyekkel mi tehetjük különlegessé, egyedivé az ételt. Ezen a példán keresztül szemléltetve: egy megyei szervezet sem működhet bizonyos tisztségviselők nélkül. A megyei elnökség megyei elnökből és megyei elnökségi tagokból, (póttagokból) áll, ugyanakkor az országos küldöttek megválasztása is elengedhetetlen ahhoz, hogy a megyét, vagyis a megyei szervezetet az országos küldöttközgyűlésen képviselni tudják. Hogy “mitől lesz különleges a lecsó”, az nagyban a megyei tagságtól is függ, ezért kiemelten fontos minden tag aktivitása, még ha nem is vállal tisztséget a szervezetben. Fontos, hogy a tagság éljen a jogával, hogy megválaszthassa azokat a személyeket, akik hatékonyan tudják a szervezet érdekeit képviselni.

Az előadó külön kitért arra is, hogy mi a különbség a taggyűlés és a küldöttgyűlés között, illetve hogy ezeken kiket és hogyan választunk meg. Bemutatta az Alapszabályt és a Választási szabályzatot is, amelyekre nagy szükség van a választások során is. Jelezte, hogy bármilyen segítségre van szükség a jelentkezés során, akkor a tagok kérjék a megyei titkár közreműködését. A fórum kérdés-válasz résszel zárult.

Márton Márk megyei titkár