A SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezetének háromrészes programsorozata véget ért. Kirándulásaink utolsó állomásaként Miskolc nevezetesebb látnivalóit vettük célba.

Először a diósgyőri várba látogattunk el, ahol egyórás vártúrán vettünk részt, és sok érdekes dolgot megtudhattunk a vár történelméről és szerepéről.

A várlátogatás után a lillafüredi kisvonat-állomásra mentünk. A vonattal a Bükk-hegység erdein mentünk keresztül és távolról még a Diósgyőri Papírgyárat is láthattuk.

Lillafüreden a Szent István-cseppkőbarlangot néztük meg – a barlangban csupán 10 °C fok volt, ami kellemesen esett a nagy kánikulában. A barlangban sok érdekes cseppkövet láthattunk, majd a túra legvégén a gyógybarlang bejáratát is megtekinthettük. A barlangtúra után a maradék időben szabad foglalkozás volt, majd a kis vonattal visszaindultunk Lillafüredre, ahonnan mindenki haza tudott menni.

Ezúton szeretném megköszönni a helyszínen nyújtott segítséget Beik Istvánné B.-A.-Z. megyei elnökségi tagnak, a Kazincbarcikai Helyi Szervezet tagjának és Bogár Georgina megyei titkárnak.

Ne feledjétek: a megszerzett tudást mindenki tesztelheti az októberben megrendezésre kerülő Történelmi Kvíz délutánon!

Vincze István helyi ügyintéző