A Békéscsabai Jókai Színház a SINOSZ-szal együttműködve negyedik alkalommal írt ki „Vers a víz fölött” címmel országos vers- és novellaíró pályázatot hallássérült szerzők részére.

A Szarvasi Vízi Színház színpadán 2019. június 25-én este megrendezett program megálmodói és aktív kivitelezői Komáromi Anett, Gálfy László-gyűrűs színésznő, azt est háziasszonya és Tarsoly Krisztina színésznő – az est egyik rendezője – voltak.

A beérkezett versek és novellák közül a nyertes műveket a Halló(k), itt vagyunk! alkalmi társulat tagjai: Gáspár Tibor, Jancsik Ferenc, Komáromi Anett, Kovács Edit, Lehoczki Orsolya, Lévai Attila, Presits Tamás, Sallai Zsóka, Tarsoly Krisztina, és a Misztrál együttes közösen vitte színpadra, elvarázsolva a közönség tagjait.

A műveket Vörös Zsolt, a SINOSZ Csongrád megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársa tolmácsolta, az est jelnyelvi tolmácsa pedig Ruminé Niethammer Edina, a SINOSZ Békés Megyei JTSZ munkatársa volt. Az előadás után következett a díjak átadása.

Siket és nagyothalló alkotóktól a következő pályaművek érkeztek a felhívásra:

Novellák:

Versek:

Az előzetes értékelésnél a Békéscsabai Jókai Színház színművészei és a Színitanház tanulói segédkeztek, majd a szavazatokat Tarsoly Krisztina színművésznő összesítette, és így megszületett a pályázat végeredménye. Idén is külön értékeltük a novellákat és külön a verseket, második helyezettből kategóriánként kettő is született.

Novellák kategória eredménye:

  1. Paján Csaba: Esthajnal Csillaga
  2. Császár Vilmos: Egy hajléktalan legendája és Kővári Mária: A szemüveg
  3. Molnár Ilona: Halálos szerelem

Különdíjat kapott: Nagy Anikó: Karácsonyi rege

Versek kategória eredménye:

  1. Forgács Irén Tünde: Szeresd a nőt
  2. Molnár Ilona: Van remény és Kővári Mária: Szeretném
  3. Szalayné Komlósi Gizella: Vízparti melódia

Különdíjat kaptak:

  • Cseh Zoltán: Emlékezés
  • Varga László Károlyné: A víz A föld A patak

Az est a Misztrál együttes fergeteges koncertjével zárult. Zenéjük forrása a magyar népzenei hagyomány, de több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk! Köszönjük minden közreműködőnek a támogatást, a felajánlásokat.

Fotók: Lipták Szabolcs, A-Team

szerző: Krisánné Simon Tímea megyei titkár