2019. november 7-én került sor a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetében arra a vetélkedőre, ami a SINOSZ SzÉP keretében megvalósuló 5 város – 5 múzeum programsorozat 6 országjáró kirándulásához kapcsolódott. A vetélkedő házigazdája, a tavalyi év sikerére való tekintettel, idén is a szentesi helyi elnök neje, Talmácsiné Ferencné nyugalmazott pedagógus volt, aki nem titkoltan idén is arra készült már a kirándulások alkalmával is, hogy a programsorozat záró rendezvényén megmozgassa a résztvevők agytekervényeit.

A program során a résztvevők egy kvízzel találták szembe magukat, melyben 13+1 kérdés szerepelt. A teszt minden kérdése a 6 kiránduláson látottakhoz kapcsolódott, voltak könnyebb és nehezebb kérdések is, melyeket segítségként kivetített képek kísértek. Összességében elmondható, hogy a résztvevők mindegyike maradéktalanul élvezte játékos délutánunkat, és hatalmas intenzitással vetette bele magát, hogy felidézze a kirándulások során látottakat, ami meg is érte, hisz a vetélkedő házigazdája bőkezűen jutalmazta a jó válaszokat, így komoly versenyhelyzet alakult ki Nagyörvény utcai klubunkban.

Az 5 város – 5 múzeum programsorozat 5+1 kirándulásának zárásaképp mindannyiunk nevében szeretnék köszönetet mondani azon tagjainknak és segítőinknek, akik nélkül ez a programsorozat nem valósulhatott volna meg, így köszönjük munkáját Gyergyainé Adamik Rózának, Toókos Ferenc elnökségi tagunknak, Talmácsi Ferenc helyi elnöknek és nejének, Talmácsiné Tóth Katalinnak.

A következő évi programsorozatnak hatalmas bizakodással fogunk neki, hogy még magasabbra tegyük a lécet és még több tagunk, családtagjaik és barátaik tartsanak velünk programjainkon.

Bayer Sarolta szentesi helyi ügyintéző