2018. október 25-én került sor a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetében arra a vetélkedőre, ami a SINOSZ SzÉP keretében megvalósuló 5 város – 5 múzeum programsorozathoz kapcsolódott. A vetélkedő házigazdája a szentesi helyi elnök neje, Talmácsi Ferencné nyugalmazott pedagógus volt, aki nem titkoltan azzal a szándékkel vágott bele ebbe a feladatba, hogy megmozgassa a résztvevők agytekervényeit.

A program során két kvízzel szembesülhettünk, melyekben egyenként 13+1 kérdés volt található. Az első tesztsor az első négy kiránduláshoz kapcsolódott, így voltak benne kérdések a budapesti Vasúttörténeti Parkhoz, az érdi Földrajzi Múzeumhoz, a gyulai és a székesfehérvári kiránduláshoz kapcsolódóan is. A második tesztsor pedig kizárólag a szentesi városi körsétához és az ott látottakhoz kapcsolódott. Összességében elmondható, hogy a résztvevők mindegyike maradéktalanul élvezte a játékot és hatalmas intenzitással vetette bele magát, hogy felidézze a kirándulások során látottakat, ami meg is érte, hisz a vetélkedő házigazdája bőkezűen jutalmazta a jó válaszokat és a legjobb eredményeket is.

A nap végén pedig, az 5 város – 5 múzeum programsorozat befejeztével, sor került a program kezdetekor beígért ajándékokra, amiben azok a tagok részesültek, akik mind az 5 kiránduláson részt vettek, és ezt az 5 pecsétet tartalmazó bélyeggyűjtő füzettel alá is tudták támasztani. Hogy mi volt ez az apró meglepetés, arról pedig beszéljenek helyettem a mellékelt képek!

A programsorozat zárásaként pedig mindannyiunk nevében szeretnék köszönetet mondani azon tagjainknak és segítőinknek, akik nélkül – bátran állíthatom – az 5 város – 5 múzeum programsorozat nem valósulhatott volna meg, így köszönjük munkáját Gyergyainé Adamik Rózának, Talmácsi Ferenc helyi elnöknek és nejének, valamint – nem utolsósorban – Lantos Imrének, aki nélkül ez a színvonalas programsorozat nem adott volna lehetőséget kis csapatunk tagjainak, hogy megismerkedjenek Magyarország kincseivel.

Hatalmas örömmel zárjuk ezt a programsorozatot és ugyanekkora bizakodással fogunk nekivágni a következő évnek is, hogy még magasabbra tegyük a lécet és még több tagunk, családtagjaik és barátaik tartsanak velünk programjainkon.

Bayer Sarolta szentesi helyi ügyintéző

AZ ÖSSZES KÉP IDE KATTINTVA LÁTHATÓ