A SINOSZ Budapesti Siketek Szervezete és Budapesti Nagyothallók Szervezete Gyereknapot szervezett 2022. július 9-én, szombaton, melyre az egész országból vártuk a gyerekeket.

Csodálatos időt fogtunk ki a SINOSZ SzÉP keretében szervezett szabadtéri rendezvényhez.

2 év kényszerszünet után újra megszervezhettük a gyereknapot a SINOSZ kertjében, ezúttal országosan. Volt itt minden, csupa jó dolog!
10 órakor kezdődött az állatbemutató, menet közben lehetett megsimogatni és megfogni az állatokat. Megismerkedhettünk különböző állatokkal (fehér sünivel, csincsillával, görényekkel, nyuszikkal, tengeri malacokkal), és az életmódjukkal, élőhelyükkel kapcsolatosan volt előadás is.

11:00-tól a szülők felmehettek a színházterembe egy előadást megtekinteni a gyerekneveléssel kapcsolatosan. Addig a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, valamint arcfestésen és csillámtetováláson. Akik inkább a mozgást választották, kipróbálhatták az ügyességi játékokat, lehetett pingpongozni, trambulinozni, csocsózni, homokozni és ugrálóvárazni is. Bűvész is jött a gyerekek örömére, jobbnál jobb trükköket láthattunk a bűvészelőadásban.
12 órától lehetett beváltani a palacsintakuponokat, amiket a gyerekek meglepetésként kaptak a regisztrációnál. Volt lehetőségük egy új sportágat is kipróbálni a gyerekeknek és felnőtteknek is, ez a floor curling volt, amit Varkoly Zoltán vezetésével mutattak be. Egy kis ebédszünet után pedig megkezdtük a sorversenyt. A gyerekek igen ügyesen végezték el a feladatokat és nagyon élvezték a sportos sorversenyt. Majd ezután következett a kalózos-kincskeresős játék. Volt kalóz ismerkedés, különbségkereső kalózos képeken, szörpivó verseny és végül kaptak egy térképet, amin el kellett igazodniuk, hogy merre található a kincs. Fantasztikusan és ügyesen teljesítették a kalózos kincskeresés játékot a gyerekek, mert a végén jutalmul kaptak cukorkákat és játékokat.
A nap végén volt tombola is ahol sok-sok érdekes nyeremény várt gazdára. Rengeteg boldog mosolyt láthattunk a gyerekek arcán és szülőkön is. Mindenki remekül érezte magát és szuperül kikapcsolódott.

Reméljük, jövőre újra itt lesztek, sőt még többen leszünk egy hasonlóan fantasztikus gyereknapon!

További képek a Budapesti Siketek Szervezete Facebook-oldalán: Gyereknapi fotóalbum