2018. július 2. és 6. között ismét a gyerekeké volt a főszerep a SINOSZ-ban. Ekkor zajlott a Szervezetben a Vidám7, ahol siket, nagyothalló és halló gyerekek – segítők, jelnyelvi tolmácsok, programvezetők közreműködésével – töltöttek együtt egy igazán tartalmas és vidám hetet. A program 2018-ban immár 7. alkalommal, a korábbi évekhez hasonlóan, a SINOSZ anyagi támogatásával valósult meg.

A helyszín ezúttal a SINOSZ Sportcentruma volt. A Könyves Kálmán körúti helyszín miatt kézenfekvő volt, hogy a sport kapjon hangsúlyt a héten. A reggeli torna mellett a napok fontos részét képezték a focimeccsek és a tollaspárbajok. A hét során a csapatok sorversenyeken, a feladatokban való részvétellel gyűjthettek pontokat.

Az első napon, hétfőn ismerkedéssel és csapatbeosztással vette kezdetét a móka. Miután elkészültek a címerek, délután a csapatok részt vettek az első akadályversenyen, mellyel már gyűjthették is a pontokat. Kedden délelőtt Varkoly Gábor előadást tartott arról, hogy mi is az az olimpia és a siketlimpia, és arról, hogy hogyan is zajlanak ezek. Délután pedig látogatást tettünk a Groupama Arénába, ahol betekintést nyerhettünk a focisták világába. Szerdán délelőtt a fiúk focimeccset játszottak a szabadban, a lányok pedig kézműves foglalkozás keretében kreatív délelőttöt tartottak. Délután dr. Tapolczai Gergely tartott előadást magyar sportolókról, a magyar sportról, és a Magyar Hallássérültek Sportszövetségéről. Csütörtökön a SINOSZ videóstúdiójának munkatársai felvételeket készítettek a SINOSZ számára, bevonva az ott lévő gyerekeket. Aznap tartott előadást két fiatal curling-es, Álmos és Mikes, akik megismertették a gyerekekkel a sport alapjait. Pénteken délelőtt a Magyar Siket Jégkorong Válogatott részéről Mártonffy Máté mutatta be a csapatot és a sportot a gyerekeknek, akik ki is próbálhatták azt. A program a hét során folyamatosan gyakorolt előadásokkal zárult.

A Vidám7 idén sem valósulhatott volna meg segítők nélkül. Akik egész héten velünk voltak: Mázló Tímea, Varkoly Gábor, Gaál Nóra, Barcza Kálmánné, Pásztor Józsefné, Szebeli Melinda, Sáfrány Ágnes, Nagy Ágnes, Kósa Áron, Sáfrány Balázs, ifj. Béndek Miklós. A program kommunikációs akadálymentesítésében részt vettek a SINOSZ-ban idén végzett jelnyelvi tolmácsok: Tódor Zsófia, Ancsin Barbara, Tálas Dorka, Elekes Dorka, Kincses Eszter, Sztari Bernadett, Répás Krisztina, Vokány Gini, Bényei Emil; Süli Viktória koordinálta őket.

Köszönjük a szülőknek, hogy 2018-ban is a SINOSZ-t választották!