Vodafone- és KONTAKT-fórumot tartottunk Salgótarjánban.

A Vodafone képviseletében Toronyi Petra és Besenyei Barbara tartott előadást a tagoknak.

Kiemelt fontosságot kapott a SINOSZ Flotta csomag, itt részletezésre kerültek a tarifák, az adatforgalmak, a flottához tartozó kedvezmények és lehetőségek. Néhány készülék is bemutatásra került, melyeket részletfizetéssel is meg lehet vásárolni. Ezt követően tagjaink tehettek fel kérdéseke: többeket a külföldi mobiltelefon optimális és költséghatékony használata érdekelt, valamint hogy családtagok miképpen tudnak a flottához csatlakozni. Az előadók szóróanyagokkal és ajándékokkal is készültek.

A folytatásban Juhász Renáta, a KONTAKT Tolmácsszolgálat regionális képviselője tartott fórumot a Nógrád megyei tagoknak.

Bár a gyakorlott használók több információ birtokában voltak eddig is, de szükségesnek éreztük az elméleti és a gyakorlati alapok fejlesztését, illetve az előadó felhívta a figyelmet arra is, hogy milyen helyes használat szükséges ahhoz, hogy a tablet minél tovább és jól működjön. Majd a hívástípusok bemutatása után összehasonlítottuk, hogy miben különbözik a KONTAKT a hagyományos jelnyelvi tolmácsszolgáltatástól, valamint a belső hívás a külső hívástól. Kitért az előadó a segélyhívás helyes használatára is. Fontos, hogy ha a KONTAKT-hívás valamilyen okból nem valósul meg, akkor az ügyeleti telefonon kell jelezni a sürgős esetet.

Részletesen bemutatásra kerültek a KONTAKT alkalmazás funkciói is. 

Az előadást kvízjáték zárta, kipróbáltuk a „Kahoot!” applikációt,  melynek során 10 KONTAKT-tal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolni, ahol a gyorsaság is számított.

A program a SINOSZ SzÉP keretében, jelnyelvi akadálymentesítéssel valósult meg.

Márton Márk megyei titkár