X. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztiválon vettek részt a bajai tagok

2017. február 18-án ismét megrendezésre került Baja országszerte híres gasztronómiai programja, a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál, amire 18 csapat nevezett be, köztük egy bajai hallássérült csapat is részt vett.

A verseny 9 órakor kezdődött. A hallássérült csapat ingyen kapott 5 kg darált húst, plusz saját költségre 15 kg darált húst adtak még hozzá, hogy meglegyen a kellő mennyiség. Azután a bajai férfi tagok egy nagy tálban keverték a húst titkos receptek alapján, így elkészült a kolbászhoz való töltelék, majd következett a kolbásztöltés. A bajai hölgy tagok pedig sütötték a kolbászokat, majd megkínálták az arra kíváncsiskodó vendégeket: mustárral, kenyérrel és 2 dl-es teával együtt kedvesen átadták nekik a kóstolót. Egyet-egyet külön sütöttek a zsűri tagjainak is, hogy értékeljék, pontozzák az általuk készített kolbászt.

Bajai csapattagok:

kolbászgyúrók: Hunyák Krisztián, Turányi Zoltán, Szűcs Roland, Schaffer István.

kolbászsütők: Trkala Kata, Turányi Zoltánné és Dancsók Éva.

A bajai tagok összesen 50 szál kolbászt sütöttek ki, fél 2-kor zsűrizték, majd 2 órától lehetett enni. Az eredményhirdetés után emléklapot és ajándékokat kaptak a részvételért.
Este 6 órától 9 óráig az Orpheus Plus együttes lépett fel, mindenki jól érezte magát, sokan táncoltak.