2018. szeptember 15-én, szombati napon tagjaink (Győrből, Csornáról, Pápáról és Sopronból) Zirc városába, a Bakony fővárosába látogattak.

A festői környezetben elhelyezkedő település nemcsak természeti értékeiről, hanem kulturális látnivalóiról is méltán híres. Tagjaink elsőként a Ciszterci Műemlékkönyvtárat tekintették meg, ahol közel 65.000 könyv található. Közöttük több mint 300 antik kötet és megannyi Magyarországon is egyedülálló különlegesség pihen csendben, a könyvespolcok sorain.

Ezután az 1972-ben létrehozott Bakonyi Természettudományi Múzeum következett a látnivalók sorában. Megannyi ismerettel gyarapítottuk tudásunkat, hasznosan töltve időnket a botanikai, geológiai és zoológiai gyűjtemények sokasága között.

A rövid kávészünetet követően a Zirci Ciszterci Apátságban található kiállítás megannyi csodálatos látnivalójával ismerkedtek a program résztvevői, végül a méltán híres, 18. századi Arborétumba látogattunk. A Ciszterci Arborétum a hazánkban létesített legmagasabban fekvő fás gyűjtemény, melyet élvezettel tekintettek meg tagjaink.

Kellemes időben és sok látnivalóval, megannyi élménnyel gazdagodva tértünk vissza Győrbe.

Örülünk, hogy velünk kirándultatok, gyertek további programjainkra is!

Varga Lívia