2022.04.05. 09:58

4500 lépés irodalom – szegedi városismereti séta a költészet napja alkalmából

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete városismereti sétára várja az érdeklődőket, programunkon Tasnádiné Zsike idegenvezető a szegedi irodalom nagy alkotóit idézi fel nekünk.

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete városismereti sétára várja az érdeklődőket, programunkon Tasnádiné Zsike idegenvezető a szegedi irodalom nagy alkotóit idézi fel nekünk.

Találkozó: 2022. április 20-án, szerdán, 13.50-kor a Dugonics téri szökőkútnál.

„Itt Tömörkény, ott Gárdonyi lakott, Petőfi Zoltán erre ballagott.” – írja Juhász Gyula Szeged c. versében, de rajtuk kívül még mennyi híres író, költő fordult meg Szegeden! A költészet napjához kapcsolódva egy rendhagyó irodalomórára, pontosabban irodalmi sétára hívunk benneteket. A címben említett 4500 lépés során mesélünk a városhoz kötődő költők, írók – Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós, Tömörkény István, Móra Ferenc, Janikovszky Éva – szegedi életéről.

Mi megmutatjuk lakóhelyeiket és emlékhelyeiket, felidézzük verseiket, Ti pedig hozzátok el kedvenc idézeteiteket, egy verset vagy prózarészletet, amit szívesen megosztanátok velünk is! A séta két órája alatt a Dugonics téri József Attila-szobortól a Glattfelder téren álló Radnóti-szoborig, időnként megállva és verseiket idézve teszünk egy kört a szegedi költészet világában.

A programon való részvétel ingyenes, a kommunikációs akadálymentesítés biztosított. Kérjük, jelezd részvételedet az alábbi elérhetőségeken április 19-ig!

Zombori Andrea megyei ügyintézőnél:

SMS-ben: +36 70 377 5720
e-mailben: szeged@sinosz.hu
vagy Szeged, Bartók tér 4. szám alatt személyesen ügyfélfogadási időben

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: