Jogsegélyszolgálat

Jogsegélyszolgálat siket és nagyothalló személyek számára

Kedves Tagjaink!

A SINOSZ takarékossági intézkedései sajnos érintik a jogsegélyszolgálatot is. A vidéki, személyes jogsegélyszolgálati ügyfélfogadásokat 2023 januárjától átmenetileg kénytelenek vagyunk szüneteltetni. Helyette országos – online és e-mailes – jogsegély-szolgáltatást biztosítunk.

§ JOGSEGÉLYSZOLGÁLATI ÜGYFÉLFOGADÁS:

Országos jogsegély-szolgáltatásunk keretében dr. Gesztesi Anetta ügyvédnő várja a siket és nagyothalló ügyfelek megkereséseit a fővárosból és vidékről is (minden megyéből)!

A jogi tanácsadás ingyenes személyesen, online és e-mailben is. Az online ügyfélfogadásra előzetes időpontfoglalás szükséges!

A Jogsegélyszolgálat a budapesti személyes és az országos online ügyfélfogadás mellett e-mailben is elérhető.
@ e-mail-cím: jogsegelyszolgalat@sinosz.hu
Az online ügyfélfogadásokra is ezen az e-mail-címen kell időpontot foglalni!

Jogsegélyszolgálati ügyfélfogadási idő:

Személyes ügyfélfogadás:

 • hétfői és csütörtöki napokon 14:00-17:00-ig a budapesti és vidéki ügyfeleknek – időpontfoglalás nélkül (jelnyelvi tolmács folyamatosan rendelkezésre áll)
  Helyszín: SINOSZ-székház – Budapest, 6. ker., Benczúr utca 21. (a magasföldszinten, a recepció melletti tolmácsszolgálati irodában) *

 

Online ügyfélfogadás:

 • Skype-on, csak vidékről vehető igénybe – előzetes időpontfoglalásra van szükség, az ügyfelek valószínűleg hétfői napra kapnak időpontot! (szükség esetén egyénileg, saját megyéből rendelt tolmácson keresztül, országos ügyfélfogadás)
  Az ügyfélfogadásra időpontot a jogsegelyszolgalat@sinosz.hu címre írt e-mailben lehet kérni. Kérjük, az e-mailben add meg a neved, Skype-címed, és azt, hogy melyik megyéből írsz!

 

* Mit kell még tudni a személyes ügyfélfogadásról?

 • A központi jogsegélyszolgálaton folyamatosan biztosítunk jelnyelvi tolmácsot, nem szükséges külön megrendelni, elegendő érkezéskor jelezni az igényt.
 • A sorszámok kiadása, az ügyfelek fogadása kizárólag érkezési sorrendben történik. Egy ügyfélfogadás alkalmával max. 6 db sorszám kiadása lehetséges, a további ügyfeleket már csak egy következő ügyfélfogadás keretében tudja ellátni az ügyvédnő.
 • Előzetes bejelentkezés, időpontkérés nem lehetséges.
 • A tervezett megjelenés előtt 1-2 nappal érdemes érdeklődni, nem marad-e el a félfogadás. Tel: 06 1 351 0434 (a SINOSZ központi száma, munkanapokon 8-14 óra között hívható).
  További fontos tudnivalók a narancsszínű címekre kattintva (jelnyelven is)!  

Mi tartozik az ingyenes jogi tanácsadás körébe?

Tanácsadás általános jogi kérdésekben, amelyek a magyar jog alá tartoznak és az ügyvédi szakképesítésen túl egyéb, speciális szakképesítést nem igényelnek.
Az iratok, határozatok stb. elmagyarázása, a lehetséges jogi lépésekről tájékoztatás adása.

Milyen ügyekben fordulhatsz tanácsadásért a jogsegélyszolgálathoz díjmentesen?

 • társadalombiztosítási ügyek
 • munkajog
 • polgári jog
 • büntetőjog
 • önkormányzati, közigazgatási ügyek

Minden olyan ügyben, ahol a jogász munkatársunknak nem kell személyesen közreműködnie, a szükséges iratok elkészítéséhez tanácsadással segítséget nyújt, a szükséges felvilágosítást ezzel kapcsolatban megadja.

A munkatársunk minden egyes ügyfélnél tényvázlatot és munkalapot vesz fel, amelyet az ügyfelek kötelesek aláírni!

 • a peres képviselet a bíróságok előtt, a személyes közreműködés a különböző hivatalok előtt,
 • ingatlannal, örökösödéssel, vagyonnal kapcsolatos, személyes megjelenést igénylő eljárások,
 • személyes megjelenést igénylő egyeztetések lefolytatása,
 • szerződések/okiratok elkészítése, ellenjegyzése,
 • minden olyan ügy, amelyben a munkatársunknak költsége merül fel (utazás, eljárási költségek stb.)

A jogsegélyszolgálat munkatársa a szolgáltatás biztosítása során tudomására jutott információkat az ügyvédi titoktartás szabályai szerint megőrzi, más személyeknek nem adja tovább. Ha az ügyfélfogadáson jelnyelvi tolmács is jelen van, ezek a titoktartási szabályok rá is ugyanúgy érvényesek.

Panasz esetén a SINOSZ Titkárságához fordulhatsz e-mailben: titkarsag@sinosz.hu.

Jogász munkatársunknak esetenként éppen a jogsegélyszolgálati ügyfélfogadás ideje egyéb, hivatalos elfoglaltság is közbejöhet. Ilyen esetekben a jogsegélyszolgálati fogadóóra elmaradhat.

Budapesten váratlan távollét esetén a SINOSZ Facebook-oldalán jelezzük az ügyfélfogadás elmaradását, valamint a jogsegélyszolgálat bejárati ajtaján olvasható információ, ill. a recepció tud tájékoztatást adni erről.

Köszönjük megértéseteket.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: