2022.04.22. 11:33

4500 lépést tettünk a szegedi irodalom nagyjai nyomában

A költészet napjához kapcsolódóan egy rendhagyó irodalomóra keretében a szegedi születésű, illetve szegedi kötődésű írók, költők munkásságáról volt szó.

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete programján 2022. április 20-án ismét egy érdekes tematikus városismereti sétán vehettünk részt. A költészet napjához kapcsolódóan egy rendhagyó irodalomóra keretében a szegedi születésű, illetve szegedi kötődésű írók, költők munkásságáról volt szó Tasnádiné Zsike idegenvezetésével.

A címben említett 4500 lépés során idegenvezetőnk mesélt nekünk a városhoz kötődő költők, írók – Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós, Tömörkény István, Móra Ferenc, Janikovszky Éva – szegedi életéről. Megkerestük egykori lakóhelyeiket és emlékhelyeiket, felidéztük verseiket, és rengeteg érdekességet hallhattunk, ami egy iskolai irodalomóra keretében nem hangzik el.

Köszönettel tartozunk ezúttal is Tasnádiné Zsikének a szakmai vezetésért, illetve a számos csodás költeményért, továbbá Vörös Krisztina jelnyelvi tolmácsunknak, aki mindezeket közvetítette számunkra.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Nagy Éva Mária

KÉPEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: