2024.01.30. 14:14

A hallás világnapja – országos rendezvény Budapesten, a SINOSZ-ban

Szeretettel hívunk minden hallássérült és halló érdeklődőt hiánypótló rendezvényünkre, amelyet a hallásvesztésben érintett személyeknek tartunk, szakemberek bevonásával.

Minden évben március 3. A HALLÁS VILÁGNAPJA. Ez a nap világszerte a hallásvesztés megelőzésére és a hallásvédelem és -gondozás fontosságára, valamint a hallássérült emberekre hívja fel a figyelmet.

A WHO 2021. évi világjelentése – World Report on Hearing – szerint már napjainkban is minden 5. embert érint valamilyen fokú hallásvesztés, 2050-re pedig átlagosan minden 4. embernél várható hallásprobléma megjelenése. Ez azt jelenti, hogy a hallási fogyatékossággal élők száma 2050-re 900 millióra növekedhet!

Jó hallásra az élet minden területén szükség van, és a szóbeli kommunikációhoz is nélkülözhetetlen. Ezért is fontos, hogy a hallásproblémákat amennyire lehet, megelőzzük, időben észleljük és kezeltessük. A hallássérült emberek hallásgondozása és a hallást javító segédeszközökkel való megfelelő ellátása elengedhetetlen és világszerte nagy kihívást jelent.

A SINOSZ országos rendezvényt tart a hallás világnapja alkalmából, melyre meghívtuk a hazai hallókészülék-forgalmazó cégek képviselőit. A szakemberek előadásai és a forgalmazói standok bemutatói körképet adnak a magyarországi hallókészülék-kínálatról, az újdonságokról.

Az esemény ideje: 2024. március 2., szombat, 10.00-15.00

helyszíne: SINOSZ országos székháza, Színházterem,
cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 21.

A rendezvényre szeretettel várjuk nemcsak a már hallókészüléket vagy cochleáris implantátumot (CI) viselő résztvevőket, hanem mindazokat is, akik saját vagy hozzátartozójuk hallásproblémája, érintettsége okán érdeklődnek a téma iránt.

Az előadások szüneteiben lehetőség adódik a hallássérült sorstársakkal való tapasztalatcserére is.

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges e-mailben. Határidő: február 25.
e-mail-cím: info@sinosz.hu

A rendezvény részletes programját később közöljük.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: