2023.05.12. 11:55

A Korda Filmparkot látni – élmény! – Heves megyéből kirándultunk

A Korda Filmparkban jártunk - élménybeszámoló

Nem volt szerencsés az utazásunk a SINOSZ Heves Megyei Szervezetének tagjaival 2023. április 29-én Egerből Etyekre. Szó szerint mindent lekéstünk, mégis sikeresnek mondanám a programot, ami kicsit csúszott időben, de annál nagyobb élményben volt részünk. A Korda Filmparkba tervezett kirándulásunk létszámkerete már a meghirdetés utáni első pár napban betelt. Valószínű, hogy a nyár elmúltával megismételjük a programot, mert többen is velünk tartottak volna, a megszabott 25 főn felül.

A legfontosabb elmondanom, hogy a film csak egy látvány, melyet érzékelünk. A látogatóközpontban betekinthettünk egy kitalált filmötlet lépéseibe, folyamatába, a legapróbb részletekig. Ezek után tértünk be a “papírmasék országába”, különböző korok és világok közé. Először az Üvegtigris lakókocsijának mását fedeztük fel, majd a Borgiák történelmi televíziós sorozat díszletét is felismertük páran. Ez a középkorban játszódó sorozat 3 évadot élt meg, aminek középpontjában a spanyol származású Borgia-család és VI. Sándor pápa uralkodása áll a 15. századi Itáliában. Ebben a „díszletvárosban” forgatták még a Boszorkányvadászat, a Mentőexpedíció és a Dűne egy-egy jelenetét is. Tényleg olyan, mintha egy másik országba csöppent volna az ember. Bármit megérintettünk, megkopogtattunk, csak papír volt. Minden csak látszat, de fotóra érett. Nem győztük kattogtatni a telefonokat, hogy minél több megmaradjon emlékül ezekből a díszletekből.

Köszönjük a Korda Filmpark idegenvezetőjének kalauzolást, Klincsek-Zara Norbertnek a jelnyelvi tolmácsolást és a SINOSZ SzÉP pályázatnak a támogatást. Nélkülük ez a program nem jött volna létre! A kirándulni, szabadba vágyó Heves megyei tagokkal találkozunk a Verpeléti-horgásztónál. A részletekről nemsoká hírt adunk!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: