2023.06.02. 09:32

A Körösvölgyi Állatparkban gyereknapozott a Békés Megyei Szervezet

2023. május 28-án 4 család jelent meg a SINOSZ Békés Megyei Szervezetének gyermeknapi programján, melyen a  Körösvölgyi Állatpark látogatását terveztük.

Testközelből ismerhették meg a Kárpát-medencében egykor és jelenleg is élő állatfajokat. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumainál pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködtek a tagok. Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén madárvolierek (röpdék), ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adtak otthont a több mint 50 féle állatfaj több száz egyede számára.

Az állatpark lakói között védett és nem védett fajokat egyaránt fellelhettek. Rejtett életmódot élő állatokkal találkoztak: nyest, uráli bagoly, nyestkutya, aranysakál. A kialakított vizes élőhelyen több mint 15 féle vízimadár üdvözölt minket. Az Anna-ligetben láttak gímszarvast, őzet, dámszarvast, vaddisznót és rókát is. A park legnagyobb attrakcióját az európai bölények jelentették, melyek a Maros és a Sárrét közti terület régmúlt élővilágát idézték, hiszen ma már hazánkban sehol nem élnek vadon. Az állatpark népszerű látványossága volt továbbá a jávorszarvas, a fakókeselyű és a szürke farkas is.

A gyerekek kedvence volt az állatsimogató, a Kölyök-zug játszótér, a pónilovaglás és a látványtetetés. Az interaktív tanösvényelemek a természetismereti játszva tanulás lehetőségét kínálták. A megyei ügyintéző kvízzel gazdagította a gyerekek tudását és Kinder tojásokkal jutalmazta őket.

A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot, és megköszönték a szervezőnek. A családok ingyenesen vehettek részt a programon, a költségeket a SINOSZ SzÉP pályázatból fedeztük.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: