2023.06.17. 10:59

A Rippl-Rónai Fesztiválon is jelen volt a SINOSZ

Önálló standdal népszerűsítettük Szövetségünket és a jelnyelvet a szabadtéri fesztiválon.

Somogy Megyei Szervezetünk Kaposváron 2023. június 9-én, a Rippl-Rónai Fesztiválon képviselte a SINOSZ-t.

2014-ben a Festők Városa Hangulatfesztivál jogutódjaként indult a Rippl-Rónai Fesztivál Kaposváron. A három napos összművészeti fesztivált a város világhírű festőinek és képzőművészeinek emlékére hozták létre a kulturális turizmus jegyében. A fesztiválon találkozhattunk az utcai árusoktól, kézművesektől kezdve, képzőművészeti vagy komoly- és könnyűzenei, népművészeti programokkal is.

A Fesztivál több helyszínen zajlott, a Fő utcán, vagyis a sétálóutcán hivatásos és amatőr festők, művészeti gimnáziumok sátrai várták az érdeklődőket. Street Art, origami workshop is szerepelt a kínálatukban. Különféle helyi szervezetek képviselői is jelen voltak, köztük a SINOSZ is. Szervezetünket a második napra hívta meg Mihalovics Edit közművelődési szakember a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központból, örömmel fogadtuk el a felkérést. A hozzánk fordulókat Szervezetünk önkéntes segítői tájékoztatták.

A teljesség igénye nélkül pár programot megemlítenék: a Vaszary Képtárban Máris Rita megnyíló kiállítását láthattuk. A könyvtárban, Karády Anna író-olvasó találkozója volt. A kisszínpadon, az Európa Parkban is folyamatosan léptek fel a résztvevők. Esténként fellépők adtak koncerteket a Kossuth téren, például Lóci. A Kaposvár Arénában 120 Decibel Party is volt.

Köszönet a segítségért az önkéntes tagjainknak: Lenkovics Károlynak, Lenkovics Lászlónak, Király Klárinak, Domján Györgyinek, Debreceni Ágnesnek, Iola Pamelának. Máté-Mártonné Iványi Katalin elnöknek is, aki ott volt. A jelnyelvi tolmácsszolgálat részéről Győrfi Gabriella volt segítségünkre, akinek köszönjük, hogy önkéntesen segített nekünk.

A Fesztivál remek hangulatban telt, és bár sokan voltak, mégsem annyian, mint a Covid előtti időkben. Mi, tagok jól éreztük magunkat. 🙂 Érdemes ellátogatni ezeken a programdús napokon is Kaposvárra.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: