2024.05.27. 16:07

A Szegedi Hídivásárban jártunk Békés megyéből

Tagjainkkal a napfény városába kirándultunk, elvegyültünk az ünnepi forgatagban és élveztük a látványosságok sokaságát. 

A SINOSZ Gyulai Helyi Szervezete egész Békés megyéből invitálta a tagokat, hogy közösen keressék fel 2024. május 25-én a Szegedi Hídivásárt.

A Szegedi Hídivásár a Szeged Napja Ünnepségsorozat egyik leglátványosabb eseménye, melyet 23. alkalommal rendeztek meg. Szeged Napját május 21-én ünneplik annak emlékére, hogy 1715-ben visszakapta szabad királyi városi rangját, majd 1719. május 21-én megkapta a szabadalomlevelét és a jelenleg is használt városi címerét III. Károly királytól.

A programsorozat része a Borfesztivál, a Dóm téri kavalkád, Kincstér és a Hídivásár. Élmény, hangulat, közösségi és kulturális esemény – fellépők sokasága is szórakoztatja a látogatókat. A résztvevők a kora reggeli, a békéscsabai vasútállomásra megbeszélt találkozót követően együtt utaztak Szegedre, hogy a vásár megnyitóján a gólyalábasok és zenészek menetét is láthassák. Tagjaink egy híres árust is örömmel ismertek fel, és sok-sok szép portékát láttak résztvevőink, kézműves termékek, finomságok csábítottak vásárlásra. A forgatag után picit elfáradva megpihentek a Móra-parki szökőkútnál, a Móra Ferenc Múzeumnál található kedvenc szelfipontnál, a hatalmas Szeged feliratnál is készítettek fotókat.
A közösen elfogyasztott ebédet követően a Borfesztivál sem maradhatott ki és a csavaros retró fagyi is igazán jólesett a nagy melegben. A Dóm térre is átsétáltak, ahol épp egy különleges program zajlott: nagyon tetszett a STIHL Timbersport favágók bemutatkozása, nagyon hangos és látványos műsoruk volt. Természetesen a dómot is megcsodálták kívül és belül, majd azzal az elhatározással indultak hazafelé, hogy Szegedre mindenképp visszatérnek.

Kissné Szilágyi Judit elnökségi tag vezetésével kellemes napot töltöttek tagjaink Szegeden. Elfáradtak a nyárias melegben, sokat sétáltak és rengeteg élménnyel tértek haza.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: