2022.03.09. 10:56

ÁL-ARCOK maszk- és fotókiállítás az Agórában – szegedi alkotók bemutatkozása

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete a velencei karnevál által inspirált ÁL-ARCOK c. tárlatra várja az érdeklődőket, melyről az alkotók személyesen mesélnek nekünk.

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete a velencei karnevál által inspirált ÁL-ARCOK c. tárlatra várja az érdeklődőket, melyről az alkotók – Tandari Anita és Kovács Bernadett –  személyesen mesélnek nekünk a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Találkozó: 2022. március 17-én, csütörtökön, 16 órakor az Agórában (Szeged, Kálvária sgt. 23.)

A kiállítás célja bemutatni és közelebb hozni a ma emberéhez a karneválokról ismert maszkok színpompás, magával ragadó világát. A teljes mértékben kézzel készült alkotások mindegyikét a világszerte méltán híres Velencei álarcok isnspirálták, ám azok hagyományos motívumvilágát és kialakításaikat nem minden esetben követik. Egyediségre való törekvés, a tradíciók továbbgondolása jellemzi őket. A róluk készült fotók ezzel együttműködve egyedi látásmódot tükröznek. Tárlatunk tökéletes összhangban tárja a látogatók elé nemcsak az álarcokat, de bepillantást enged két fiatal és tehetséges alkotó gondolatvilágába, akik közösen képesek voltak egy egészen új színt és különlegeset hozni a művészetek mind szélesebb palettájára. Tandari Anita fotóművész és Kovács Bernadett, a maszkok alkotója köszönti majd Önöket és vezeti végig a tárlaton, mesélve a látottakról. Kérdéseiket szívesen vesszük, s igyekszünk majd rájuk érdemben válaszolni. Reméljük, munkáink elnyerik tetszésüket. Vendégkönyvünkbe tett bejegyzéseikkel köszönjük, ha megtisztelnek bennünket. 

A rendezvényen való részvétel ingyenes és a kommunikációs akadálymentesítés biztosított.

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

Fotó: Tandari Anita

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: