2022.06.02. 14:16

Az Apci tengerszemhez kirándultunk Egerből

A SINOSZ Heves Megyei Szervezete "Tavak körül" természetjáró programsorozatának első állomása az Apci tengerszem, más néven Széleskő bányató volt.

A SINOSZ Heves Megyei Szervezete „Tavak körül” természetjáró programsorozatának első állomása az Apci tengerszem, más néven Széleskő bányató volt.

Erre a kirándulásra 2022. május 14-én, szombaton 22 fővel indultunk, és 21-en el is értük a tengerszemet. Egy tag (Nagy Lászlóné) – koránál és egészségi állapotánál fogva – nem bírt feljönni az igen meredek emelkedőkön, de szerencsére nem lett baja. Innen is köszöntjük őt, aki megfogalmazta: „nem baj, hogy azt a 2-3 órát nem töltötte velünk a tónál, de a többi időben, az oda- és visszaúton, együtt volt velünk, és már az is nagy élmény volt számára, hogy túrázhatott.”

A kristálytiszta vizű tengerszem látványa csodálatos élmény volt. Gyönyörű napos időt fogtunk ki, így egy kicsit le is barnultunk a túrán. A bányatavat körbe lehetett járni, de sziklás vidék veszi körül, amely láttán nem vállalkozott mindenki erre. Egy kis csapattal, egymást segítve, sikerült körbejárni a csodás tavat és jobbnál jobb fényképeket készíteni.

Nagyon köszönjük Hanzlik Józsefné (Marika) apci tagunknak a helyismereti kísérést, mely során egész úton számíthattunk a segítségére, a támogatására, a bizalmára és hogy velünk tartott mindvégig.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Tartsatok velünk a következő túrán is, mely egy másik bányatótól indul Verpelétről, és egy egész napos horgászversenyen keresztül, egy családi programmá érik a nap végére!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: