2023.06.25. 16:23

Budapesten barangoltunk 3 megye közös kirándulásán

Idén először szerveztünk a szomszédos két megyével közös kirándulást, mely nagyon jól sikerült. Fontosnak tartjuk a szervezetek közötti kapcsolatok ápolását és megerősödését.

2023. június 10-én, szombaton Budapesten barangoltunk három megye közös szervezésében, a SINOSZ Vas és Veszprém, valamint Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet tagjaiból álló kirándulócsoporttal.

A programajánlóban a Zwack Unikum Házat, a Sziklakórház Atombunker Múzeumot és Nemzeti Lovardát kínáltuk a tagjainknak. Az első programon 3 megyei szervezet közösen vett részt. A második program látogatói a SINOSZ Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet tagjai voltak. A harmadik helyszínre a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezet tagjai mentek el.

Érdekes és akadálymentesített múzeumlátogatásoknak voltunk résztvevői, hiszen a tárlatvezetéseket jelnyelvi tolmácsok közvetítették részünkre.

Érdekességeket tudtunk meg az alábbi két helyszínről:

Zwack Unicum Ház

Húszperces filmvetítés segítségével megismerkedtünk a Zwack cég és család történetével. A kiállítótérben közel 18 ezer darabos gyűjtemény várta a látogatókat. Tagjaink megörökítették az élményt a Selfie-automatával, hogy elküldhessék maguknak és ismerőseiknek az elkészült fotókat. Exkluzív tárlatvezetésen vettünk részt az „Unicum Szíve” régi lepárlóban. A tagjaink megismerkedtek 40 féle gyógynövénnyel, a gyártástechnológiával és a pincerendszerben megkóstolták az Unicumot és az Unicum Szilvát. Megtudtuk, hogy ezen kívül Unicum Barista (kávé ízű) és Unicum Riserva ital is van már, melyek közül az utóbbi a legújabb.

A látogatás végén a résztvevők a mintaboltban 5%-os kedvezménnyel vásárolhattak Unicumot, vagy emblémás emléktárgyakat, például pólót, vagy vászontáskát, vagy bögrét, melyeket a vásárlás után haza- vagy ajándékba vihettek.

Sziklakórház Atombunker Múzeum

A Budai Várnegyedben, a budai vár alatt fekszik ez a különleges kórház és atombunker. A kórházat a második világháborúban és az 1956-os forradalom idején használták. A bunkert a hidegháború idején építették és egészen titkos helyszínné vált 2002-ig. Az egyórás tárlatvezetés során tagjaink megismerkedtek a háború igazi arcával és a béke jelentőségével is a viaszbábukon, az orvosi és a harci eszközökön keresztül. Az 1000 papírdaruval eltemetett japán kislány legendája a tagjainkat is elérzékenyítette. Sadako a hirosimai atomtámadás áldozataként papírdarvakkal üzent a világnak.

A három megyei szervezet tagjaival a Sziklakórház Atombunker megtekintése előtt egy közös képet sikerült megörökíteni a Szentháromság-szobornál, a Szentháromság téren, a 16-os buszról leszállás után, azután szétváltunk: mi, győriek a szombathelyiekkel a Sziklakórházba bandukoltunk, a veszprémiek a Nemzeti Lovardába tartottak.

A közös programok után szabadprogram következett.

Csodálatos időben élveztük a közösen eltöltött időt, új élményekkel gazdagodtunk és természetesen sok fotót készítettünk egymásnak.

Köszönjük Botos Barbara és Lévai Erika jelnyelvi tolmácsok közreműködését a Zwack Unicum Ház és a Sziklakórház Atombunker Múzeum tárlatvezetésénél.

Az idei év SINOSZ-szlogenje a „Maradjunk együtt!” Ezt most sikerült megvalósítani, és még sok közösen szervezett program vár a különböző helyi és a megyei szervezetek tagjaira.

A közös program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg, mely lehetőségnek nagyon örülünk és köszönjük szépen a támogatást.

A SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete és Vas Megyei Szervezete nevében Németh Evelin és Patona Mária megyei ügyintézők

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: