2023.02.13. 07:28

Civil kapcsolatok Szombathelyen

Gyümölcsöző együttműködést hozott az év eleje a SINOSZ Vas Megyei Szervezete és a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ között.

Vas megyében jelenleg 1982 civil szervezet van. Ezeknek egyik összekovácsolója a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Gorza Norbert vezetésével. Az utóbbi egy évben egyre szorosabb kapcsolatot sikerült kialakítanunk, ennek a gyümölcsöző együttműködésnek volt egyik első eredménye a Tóth Csabáné által elnyert Az év Vas Megyei Önkéntese díj a 2022-es évben.

Idén február 1-jén, a civilek napján a Szolgáltató Központ által szervezett sajtóreggelire kaptunk meghívást a március 1-jén Szombathelyen induló jelnyelvi tanfolyam népszerűsítése érdekében. A nyomtatott és elektronikus sajtó közreműködésével megrendezett eseményen hat civil szervezet ismertette a közeljövőben tervezett programjait, köztük önvédelmi minikurzusról, a „nemluxustáska” adománygyűjtésről vagy nőnapi virágvásárról is szó esett. A teljes beszámoló a Vas Népe megyei napilap online felületén érhető el.
Horváth Istvánné megyei elnökségi taggal és Temesi Éva jelnyelvi tolmáccsal megerősített csapatunk röviden beszámolt a hiánypótló képzés gyakorlati tudnivalóiról, de fontosnak tartottuk kiemelni a jelnyelv megismerésének társadalmi hozadékát, valamint a kommunikációs akadálymentesítés elemi jelentőségét is. A sajtóreggelin való népszerűsítésnek köszönhetően már másnap megindult a jelentkezés a SINOSZ  alapfokú jelnyelvi tanfolyamára, mely sok év után reményeink szerint újraindulhat Vas megyében.

A „civilcsalád” összefogására tett kísérlet további szép eredményeket hozott. Február 8-án zárult a Civil életképek Vas vármegyében” fotópályázathoz kapcsolódó like-gyűjtő akció, melyet a SINOSZ országos a Facebook-oldalán is népszerűsített, amit utólag is hálásan köszönünk. Ezen a vasi civil szervezetek értékteremtő és sokszínű tevékenységét bemutató pályázaton a Vas Megyei Szervezet a Jel-apóra várva című fényképpel vett részt, mellyel ugyan helyezést nem ért el, de tovább öregbíthette a SINOSZ hírnevét és összefogásra buzdíthatta a sorstársakat.

A Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ legújabb kezdeményezésén szintén szeretnénk képviseltetni szervezetünket, Adj egy csepp reményt! címmel február 23-án és 24-én megrendezésre kerül ugyanis a VIII. Civil Véradás Szombathelyen. Buzdítjuk tagjainkat minden ehhez hasonló megmozduláson való részvételre, hiszen „… a nagylelkű gesztusok, legyenek akár kicsik vagy nagyok, jobb hellyé teszik a világot…” (Malála Júszafzai)

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: