2022.09.12. 08:08

Családi egészségnapot tartottunk Nyíregyházán

2022. szeptember 3-án 10 órától nemcsak a mozgást élveztük, hanem a napsütést és a tiszta, jó erdei levegőt is.

A SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 2022. szeptember 3-án 10 órától – jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített – Családi egészségnapot tartott Nyíregyházán, az Erdei Tornapályán.

Vendégünk Orbán János jóga- és thai chi-oktató volt, akitől megtudtuk, hogy a jóga nemcsak testmozgás, hanem egy olyan életforma, melyet gyakorolva kiegyensúlyozottabbá, rugalmasabbá válhatunk életünk minden területén. Segítőtársával, Kovács Erikával együtt légzőgyakorlatokkal és érdekes nevű ászanákkal ismertetett meg minket, melyeket nagy lelkesedéssel, vidáman végeztünk. A foglalkozás végén megtanultuk a Napüdvözlet nevű mozdulatsort.

Ezt követően a testünkben futó energiapályákkal, azaz a meridiánokkal ismerkedtünk meg, melyek mentén a kínai orvoslásból ismeretes akupunktúrás és akupresszúrás pontok találhatók. Megtudtuk, hogy a különböző ujj- és tenyérnyomásokkal hogyan tudunk hatni szerveinkre, s mindezt a gyakorlatban is kipróbáltuk.

Nagyon örültünk, hogy az időjárás kegyes volt hozzánk, így nemcsak a mozgást élveztük, hanem a napsütést és a tiszta, jó erdei levegőt is.

Hálásan köszönjük Orbán János és Kovács Erika közreműködését, Szabóné Fazekas Szilvia jelnyelvi tolmácsolását, valamint a SINOSZ SzÉP támogatását.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: