2021. szeptember 4-én a nyíregyházi Erdei Tornapályán Családi egészségnapot tartottunk, melyen a SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének tagjai a SPIRIT Harcművészeti Szabadidősport és Kulturális Közhasznú Egyesület tagjaival közösen vettek részt.

Mielőtt összegyűlt a csapat, Bodogánné Orosz Dóra megyei elnök irányításával egy kis rögtönzött kiállítást rendeztünk a helyszínen régi tablóinkból, megemlékezésül, hogy rendezvényünket a nyíregyházi szervezet megalakulásának 71. évfordulóján tartottuk.

Megismerkedésünk után Szilágyi István harcművész mester tartott egy előadást, melyből – Szabóné Fazekas Szilvia jelnyelvi tolmács közvetítésével – sok mindent megtudhattunk mentális, érzelmi és fizikai testünkről, hogyan tudjuk irányítani figyelmünket, apró trükköket mutatott, melyek segítségével növelhetjük összpontosítási képességünket, megmutatta, hogy a gondolataink segítségével hogyan tudjuk megváltoztatni érzékelésünket és megszépíteni mozdulatainkat.

Ezt követően az Egyesület tagjainak MediBall bemutatójában gyönyörködhettünk. Egyéni, páros és csoportos kreatív gyakorlatokat, sorváltó, egyéni és páros verseny formációkat is láttunk.

A nap jelentős részében mi magunk is gyakoroltuk ezt a nagyszerű mozgásművészeti ágat. Felemelő érzés volt, hogy a legjobbaktól tanulhattunk, hisz hazánkban innen terjedt el a MediBall. Istvánék folyamatosan képezik e sportág oktatóit. Kiderült, hogy egy világbajnoknak is adogathattuk a labdát, hisz Szilágyi Máté néhány éve a Kínában minden évben megrendezésre kerülő világversenyen első helyezést ért el.

Délután különböző salátákat készítettünk zöldségekből, sajtokból és fűszeres öntetekből, melyeket közösen fogyasztottunk el.

Napsugaras, vidám napot töltöttünk együtt.

Köszönjük a SINOSZ SzÉP támogatását, a SPIRIT Közhasznú Egyesület tagjainak és Szabóné Fazekas Szilvia jelnyelvi tolmács közreműködését!

A bemutatóról is készült VIDEÓ, a közös gyakorlásról pedig itt láthattok rövid filmes ízelítőket:

Rendezvényünk összes fotóját a közösségi oldalunkon nézhetitek meg: CSALÁDI EGÉSZSÉGNAP GALÉRIA