2024.03.12. 12:48

Dunántúli megyékből bejártuk a budapesti Madame Tussauds-t

Sztárom a párom a panoptikumban és A hallás világnapja a SINOSZ-ban

Egy élményteli napot töltöttünk el a SINOSZ-székházban és a fővárosi Madame Tussauds Panoptikumban. A tartalmas szakmai nap után kikapcsolódásra, feltöltődésre is szántunk időt.

A SINOSZ 7 dunántúli megyéjéből invitáltuk fővárosi kirándulásra tagjainkat 2024. március 2-án, szombaton.

 

Első utunk a SINOSZ hallás világnapi országos rendezvényére vezetett, ahol telt ház fogadott bennünket. A szakmai napon tartalmas előadások és több stand állt a tagok és az érdeklődők rendelkezésére.

A szakmai programban a hallással, a hallásvesztés megelőzésével, a hallásvédelemmel és -gondozással, valamint a halláspótló eszközök megismerésével kapcsolatosan foglalkoztak az érdeklődőkkel a szakemberek.

A SINOSZ KONTAKT videó alapú jelnyelvi tolmácsszolgáltatás két munkatársa, Horváth Zsófia és Mázló Tímea is válaszoltak a tagok kérdéseire, és tanácsokat adtak az alkalmazással kapcsolatban.

A következő programunkon a Madame Tussauds Panoptikumba mentünk.
Hetvenhét résztvevővel izgalmas volt a látogatás a turistalátványosságnak számító panoptikumban, mely 2023. május végén nyitott meg. A kiállítás közös megtekintésekor találkozhattunk az 51 darab élethű, magyar és nemzetközi hírességeket mintázó viaszfigurával. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka legújabb kiállításán sztárokat, a történelem, a kultúra, a sport, a zene, a festészet, a politika és a tudomány legismertebb alakjait láthattuk a termekben, közöttük 17 magyar vonatkozású hírességet is. A hallássérült közönség szó szerint testközelből megismerhette őket a tárlat különböző belső tereiben és sétányain.
A beépített csodálatos hazai ikonikus épületek, műemlékek és gyógyfürdők makettjei, valamint a Budai Váralagút környékén sétálhattunk és „randevúzhattunk” a hollywoodi és egyéb sztárokkal, híres személyiségekkel. Interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, lenyűgöző audiovizuális tartalmak, VR-kalandok, szelfipontok stb. gazdagították a látogatók élményeit. A tagjaink közül voltak, akik a Cinema Café kávézóban fogyasztottak el egy szelet süteményt, a többiek Oscar-gálán vettek részt és fotó is készült az OSCAR-díj átvételéről. A látogatás végén partin vettünk részt pezsgő és a hírességek társaságában. Közös képet, vagy szelfit, vagy kis csoportképet készíthettünk róluk.

Az élményteli nap jól sikeredett, mindenki kiválóan érezte magát, és szép, gazdag közös emlékekkel térhetett haza.

A program SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: