Az elmúlt év végén lezajlott egészséges életmód-programunk nagy tetszést aratott a tagok körében. Mivel akkor híján voltunk a szezonális zöldség-gyümölcsöknek, arra gondoltunk, kihasználva a tavasz/nyárelő adta lehetőségeket, a programot kicsit átalakítva, testre szabottabban megismételjük.

A programsorozatot május elején egy mammográfiai szűréssel indítottuk, első körben azokra a tagokra fókuszálva, akik mindig jelen vannak a klubnapokon, rendezvényeken, így is kifejezve köszönetünket aktivitásukért. A soronkívüliségben, a szervezésben és lebonyolításban nagy segítségünkre volt Dr. Szendy Erzsébet betegjogi képviselő, aki a januárban indított OBDK jelnyelvi tanfolyam hallgatójaként szeretett bele a jelnyelvbe és aktív klubnapjáróként a hallássérültek „világába”. Szintén ő az, aki a zárásként tervezett pajzsmirigy-vizsgálat aktualizálásában is a segítségünkre lesz majd.

Ezután került sor június 4-én az egészségnapra, ami két részből állt.

Az elsőben: Dr. Hamar Anikó közreműködésével, (aki szintén egy régebbi jelnyelvi kurzus végzőseként volt jelen), a résztvevők vérnyomás-ellenőrzésen, testsúly- és zsírtömegmérésen, akik esetleg éhgyomorral érkeztek, vércukormérésen eshettek át.

A második részben: mindenki testre szabottan kaphatta meg a választ a feltett kérdésekre, problémákra: melyek azok az alapanyagok (ételek, fűszerek…), amikkel csökkenthető pl. a vérnyomás, vércukorszint, koleszterin, gyulladás stb., mi jó idegességre, kiütésre, csípésre, égésre.., hogyan tudjuk alkalmazni a mindennapi életünkben a természet adta lehetőségeket és így tovább.

Ebben Wolher Veronika (ő szintén egy régebbi jelnyelvi tanfolyamon végzett diák ismerőseként), mint dietetikus volt a segítségünkre, aki végtelen kedvességével és türelmes jóakarással fogadta a kérdéseket. Az előadás végén kóstolókkal kínálta a tagokat, akik nagy örömmel fogadták és fogyasztották azokat.

Csicseriborsókrém, avokádókrém, 2 fajta idényjellegű gyümölcsből turmix, almás és epres mentaturmix – egyaránt jól esett a hirtelen ránk törő kánikulában.

Minden résztvevő több egészséges recepttel és számtalan tanáccsal gazdagodva távozhatott a program végeztével, és csak remélni tudjuk szervezőkként, hogy tettünk egy aprócska lépést az egészséges(ebb) életmód felé vezető úton.