2023.11.23. 14:47

Egészségnapot tartottunk Szekszárdon

Interaktív előadáson és bemutatón vettünk részt az elsősegélynyújtásról, kisebb balesetek otthoni ellátásáról.

Interaktív előadáson vehettek részt tagjaink 2023. november 10-én a SINOSZ Tolna Megyei Szervezetében.

Meghívott előadónk, Márta Norbert, a Vöröskereszt munkatársa tartott bemutatót az újraélesztésről, az elsősegélynyújtásról, sebkötözésről és a különböző balesetek során keletkezett sérülések helyes ellátásáról.

Tagjaink nagyon érdeklődően és aktívan kapcsolódtak be a bemutatott ellátási módoknál, mind ki is próbálták az újraélesztést az ehhez hozott bábun. A bábun végzett újraélesztést egy telefonos applikáción tudtuk nyomon követni, hogy megfelelő-e a mellkasnyomás, sikerülne-e életben tartanunk a beteget, míg kiérkezik a mentő. Azon mindannyian felszisszentünk, mikor „eltört” egy borda, de Norbert elmondta, hogy ez ilyenkor, éles helyzetben nem baj, hiszen inkább egy törött borda, mint valakinek a halála. 

A sebkötözésről és a balesetek ellátásáról is hasznos tippeket kaptunk, a nyomókötést kipróbáltuk mi is, majd törött alkart is rögzítettünk. 
Nem utolsósorban a stabil oldalfekvést is megnéztük, ezt leginkább annak volt újdonság, akinek nincs jogosítványa és nem tett még egészségügyi vizsgát.

Végül szerencsére mindenkinek rendben volt a vérnyomása, megmértük azt is. 

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: