2023.11.23. 09:43

Egészségórát tartottunk Szombathelyen

Testösszetétel-mérésen vehettek részt a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének tagjai.

A SINOSZ Vas Megyei Szervezetének meghívására a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda munkatársai 2023. november 14-én klubhelyiségünkbe látogattak.

Szákovics-Varga Ildikó és Martinek Eszter az InBody 570-es testösszetétel-mérő készülékkel érkeztek, mely egy gyors és egyszerű mérést követően több mint 40 eredményt tud szolgáltatni. A mért adatok a potenciális betegségeket vagy a gyenge fizikai állapotot is jelezhetik, de a vizsgálat ajánlott életmódváltóknak vagy személyes edzésterv elkészítéséhez is. Vendégeink először a 20 résztvevő adatait nyomtatták ki, majd egy bemutató segítségével részletesen elmagyarázták, mit jelentenek, mire utalhatnak az eredmények. Szívesen válaszoltak a feltett kérdésekre, majd egy ülő válltornát tanítottak, hangsúlyozva a mindennapi testmozgás fontosságát.

Tagjaink a tőlük megszokott vidámsággal és érdeklődéssel vettek részt a bő egyórás programon. Voltak, akik büszkén, mások kicsit takargatva vizsgálták eredményeiket. Néhányunknak többet kell innia, másoknak kevesebb zsírt kellene fogyasztaniuk. Abban azonban a hölgyekkel egyetértettünk, hogy az urak büntetlenül megehetik a napi csokoládéadagjukat, mi bezzeg….

Egészségóránkat teázással és egy jó beszélgetéssel zártuk.

Köszönjük Szákovics-Varga Ildikó és Martinek Eszter kitelepülését, valamint Temesi Éva jelnyelvi tolmács munkáját.

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: