2024.06.13. 13:36

Előadás volt a tudatos kertészkedésről Zalaegerszegen

Ismetbővítő program a Föld napja alkalmából

Mindenki tehet valamit a Földért, a környezetünk védelméért, bolygónk jövőjéért. Programunk erre buzdította a megjelenteket.

,,Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
(a Föld napja jelmondata)

Áprilisban volt a Föld napja, ebből az alkalomból a SINOSZ Zala Megyei Szervezetének tagjai okos megoldásokkal teli délutánon vehettek részt 2024. május 9-én. Közel 50 éve ülik meg a ,,Földanya nemzetközi napját”, melyet 2009 óta április 22-én ünnepelnek. A megjelentek veteményezéssel kapcsolatos ismereteket kaptak a zalai megyeszékhelyen.

Ezen a délutánon a Föld napi tudatosság jegyében arra szerettünk volna felhívni a figyelmet, hogy a környezetünk megóvása több irányból is megközelíthető. A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindannyiunk jövőjéről szól. Ahogy a Föld napja hivatalos honlapján is olvasható:
„Mit tehetsz Te? Nagyon sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényt, komposztálj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, félkész, kész helyett egyél friss hazait!”

E felhívásból többen is igent mondtunk csütörtök délutáni találkozónkon.

Előadónk, Kiss Katalin őstermelő a tudatos termesztéssel kapcsolatban tartott előadást és adott hasznos tanácsokat. Milyen növényeket ültessünk egymás mellé, hogy ne kapják el egymástól a betegségeket, illetve mit milyen szerrel permetezzünk, ha muszáj.

Köszönet Jónás Zsófia jelnyelvi tolmácsnak a kommunikációs akadálymentesítésért.
A program a SINOSZ SzÉP keretein belül valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: