2024.06.05. 09:49

EU-elnökség – KTK: magyar uniós elnökség akadálytalanul

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

A SINOSZ üdvözli az akadálymentesítési és együttműködési törekvéseket, köszönjük a fogyatékossággal élő személyek között a hallássérültekre is kiterjedő odafigyelést.

Az idei év második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek keretében a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre. Az ezzel kapcsolatos közös feladatokat Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és a Miniszterelnöki Kabinetiroda képviseletében Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vette végig – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a megbeszélésen elhangzott, hogy a 2024-es magyar uniós elnökség alatt a fogyatékossággal élőket érintő ügyeknek kiemelt jelentőségük van: közös cél, hogy elősegítsék az egyenlő lehetőségeket, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberekre. A cél, hogy a magyar elnökség ideje alatt minden elnökségi rendezvény fizikailag és infokommunikációsan is akadálymentes legyen, lehetővé téve a legszélesebb körű részvételt és az egyenlő hozzáférést. 
Azt írták: a szakmai egyeztetésen a miniszterelnöki biztost kérték fel a magyar elnökség által szervezett programok fizikai és infokommunikációs akadálymentesítésének társadalmi koordinációjára. 
A közös munkában fontosnak tartják a partnerségek kialakítását és a fogyatékossággal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek aktív bevonását is – tudatta közleményében a KTK.

 

Forrás: MTI, Budapest, 2024. június 2., vasárnap
Kép: Az EU Tanácsa (forrás: https://www.consilium.europa.eu/hu/council-eu/)

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: