2024.07.09. 17:19

Az EUDY közgyűlésén két magyar fiatal képviselte a SINOSZ-t Norvégiában

Jelnyelven kapunk összefoglalót a kettős eseményről, amit feliratos videóként nézhettek meg, a rendezvényen készült fotókkal  együtt.

 

2024. június 10. és 15. között Norvégia fővárosában, Osloban tartotta éves közgyűlését az European Union of the Deaf Youth (EUDY), azaz a Siket Fiatalok Európai Uniója. A 25 tagállamból érkező 45 küldött szemináriumon is részt vett a nemzetközi találkozó során.

Szövetségünket két siket fiatal, Cséri Viktória és Kárpáti Árpád Álmos képviselte küldöttként, akik a SINOSZ támogatásával utaztak el az észak-európai országba, és vettek részt a rendezvényen. Mivel Magyarországon nincs önálló, hivatalos ifjúsági szervezete a hallássérülteknek, ezért a magyar delegáció egyúttal a SINOSZ-hoz tartozó SNH Ifjúsági Klubot is képviselte.

Bízunk benne, hogy Vicu és Álmos sok hasznos tapasztalatra tett szert a külföldi sorstársaikkal töltött napok során, amit jól tudnak majd kamatoztatni a magyar siket és nagyothalló fiatalok összefogása és az ifjúsági élet fellendítése érdekében.

További fotók az EUDY Facebook-oldalán láthatók: Közgyűlés

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: