2024.02.26. 12:32

Farsangi vetélkedőt tartottunk Orosházán

Tudásbővítés, kvízjáték, finom falatok, jó társaság, vidám hangulat – tartalmas délutánt töltöttünk együtt!

A SINOSZ Orosházi Helyi Szervezetében 2024. február 20-án tartottuk farsangi ünnepkörhöz kapcsolódó programunkat.

A résztvevők egy része jelmezbe vagy álarcba öltözve alapozta meg a jó hangulatot. Nem kis meglepetést okoztak szentesi vendégeink, akik dobolva és énekelve vonultak körbe a szervezetben, piros úttörőnyakkendőt viselve tréfásan visszaidézték a régi mozgalmi időket. Nagy derültséggel hallgattuk a csapatvezető jelentését, mely szerint a szentesi csapat 7 fős létszámmal megjelent.

A vetélkedőt megelőzően ismertetőt hallhattunk a farsang eredetéről, hagyományairól, különböző kultúrákban meghonosodott szokásokról. Megtudhattuk azt is, hogy a farsang vízkereszttől húshagyókedd éjfélig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig tart. Idén a hamvazószerda február 14-ére esett, így mi egy kicsit megkésve farsangoltunk. Résztvevőink kvízjátékban, rejtvényfeladványokban tesztelhették tudásukat – természetesen a tudásbővítő előadáson elhangzottak minden kérdésre a válaszok. Ki mennyire figyelt a részletekre? A kvízkérdésekre adott válaszokból ez gyorsan kiderült! Az értékelés, majd a pontok összesítése után eredményt hirdettünk, a legügyesebbek oklevélben és apró figyelmességben részesültek.

Nem hiányozhatott az asztalokról az ünnep hagyományos édessége, a fánk sem. A hölgyek igazán kitettek magukért, rengeteg finom fánkkal és más süteményekkel is készültek a délutánra, melyeket mindannyian jóízűen fogyasztottunk. A kellemes együtt töltött délután és baráti beszélgetések után fellelkesülve tértünk haza az újbóli találkozás reményében, melynek témáját is kitaláltuk aznap.

A rendezvényt a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: