2024.01.18. 15:10

Siket kisfiú és siket táncosnő a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál feliratos filmjeiben

BIDF - feliratos mozifilmek 11 magyar városban

70 versenyfilm magyar felirattal 11 városban és több mint 200 vetítésen a BIDF nemzetközi dokumentumfilm fesztiválon! Köztük 2 film siket emberek életéről szól!

FIGYELEM, ez nem szerepel a jelnyelvi videóban, olvassátok el!

Ajánlónk megjelenése után értesültünk arról, hogy a fesztiválon egy másik film is lesz, amely különösen érdekes lehet a hallássérült nézők számára. Az Antonia Singla spanyol siket flamenco táncosnőről szóló film ismertetőjét, előzetesét és vetítési időpontjait az alábbi linken nézhetitek meg:

La Singla, a flamenco-királynő rejtélye

2024. január 27. és február 4. között 10. alkalommal rendezik meg a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (Budapest International Documentary Festival).

A BIDF a világ legjelentősebb, sokszorosan díjnyertes kreatív dokumentumfilmjeinek premierje és versenye.
Valamennyi filmet eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik.
Idén 11 városban láthatók a fesztivál filmjei:
Budapesten a Cinema City Mammut moziban, továbbá Debrecenben, Egerben, Győrben, Jászberényben, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben.

A fesztiválra meghívják mindegyik film alkotóját, velük a vetítések végén találkozhat a közönség. Rangos nemzetközi zsűri dönt a díjakról. Az idei versenyfilmek között 2 Oscar-díjra jelölt film is szerepel.

Egy különösen értékes versenyfilm egy siket kisfiúról és családjáról szól:

Name me Lawand!/ Nevezz engem Lawandnak! (rendező: Edward Lovelace)

Lawand, egy kurd menekült család kisebbik fia születése óta siket, és Angliában speciális iskolában elsajátítja a jelnyelvet, ezáltal barátokra tesz szert és így családjával a helyi közösség értékes tagjává válik. Túl szép, hogy igaz legyen? A kérdés, hogy mindez elegendő-e ahhoz, hogy legálisan az országban maradhassanak.

Előzetes (magyar felirattal):

Bővebben a filmről és vetítési időpontjai:

Nevezz engem Lawandnak!

A fesztiválon magyar felirattal látható összes filmről a Budapest International Documentary Festival honlapján lehet tájékozódni:

http://www.bidf.hu

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: