2023.12.03. 07:00

Félmillió embert érint a láthatatlan fogyatékosság!

Fókuszban a siket és nagyothalló személyek helyzete a fogyatékossággal élő emberek világnapján

December 3. a fogyatékossággal élő emberek világnapja. Mi a helyzet Magyarországon a hallássérült személyek oktatása, foglalkoztatása és idősellátása terén?

 
A SINOSZ fontos küldetésének tartja, hogy felhívja a társadalom és az állami döntéshozók figyelmét az általa képviselt magyar siket és nagyothalló emberek helyzetére és problémáira. December 3-án, a fogyatékossággal élő emberek világnapján 3 fontos területre szeretnénk még fokozottabban ráirányítani a figyelmet a 2022. évi népszámlálási adatok tükrében.

Legyen szó az oktatásról, a foglalkoztatásról, vagy a gondozásba vett idős hallássérült emberek helyzetéről, van mit tenni a hátrányok leküzdéséért, a siket és nagyothalló személyek lehetőségeinek fejlesztésért. Az akadálymentes kommunikáció és az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása kulcsfontosságú mindhárom területen.

 

A mellékelt plakátunkon található 3 QR-kód segítségével 1-1, az adott témához kapcsolódó videót lehet lejátszani. Azoknak segítve, akik nem tudják beolvasni a kódokat a mobiltelefonjukkal, külön is elérhetővé tesszük ezeket a kisfilmeket:

 

A SINOSZ egy sajtóközleményt is kiadott ezen a napon, melynek szövege itt olvasható: SAJTÓKÖZLEMÉNY, 2023. december 3.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: