2021.05.12. 08:00

Filmio online filmtár – 120 év magyar filmkincse a siket és nagyothalló nézőknek is elérhető!

Akadály- és reklámmentes filmélmény

Akadály- és reklámmentes filmélmény a Filmio online filmtárban: magyar filmek magyar felirattal, bármikor!

F I L M I O néven online filmtárat hozott létre a Nemzeti Filmintézet 2020 végén.

A filmtár folyamatosan bővülő kínálatában az elmúlt 120 év magyar filmalkotásainak jelentős része megtalálható. Mostanra már csaknem 300 film érhető el az oldalon, és örömmel adunk hírt arról, hogy – a SINOSZ szorgalmazásának is köszönhetően – a filmek a 90-95%-a feliratozással is megnézhető. Ezek többsége “akadálymentesített”, azaz leíró magyar felirattal*, néhány film pedig hagyományos felirattal érhető el, így a siket és nagyothalló nézők számára szinte a teljes filmkínálat akadálymentesen hozzáférhető.
(A még hiányzó feliratok elkészítése és feltöltése folyamatosan zajlik.)

Régi klasszikusok és új kedvencek: a rengeteg felújított archív anyag mellett a közelmúlt magyar sikerfilmjeit is megnézhetitek, valamint sok kiegészítő tartalom, előzetesek, interjúk, jelenetfotók és plakátok között is böngészhettek. A legtöbb film HD minőségben érhető el.

Nézzetek magyar filmeket online akadálymentesen – bármikor, reklámok nélkül!

A havi előfizetési díj csak 1190 Ft. Ezért a díjért bármennyi filmet megnézhettek, és a kínálat folyamatosan frissül. Nincs hűségidő, az előfizetés bármikor lemondható.

Műfajok és témák szerint, valamint a címek alapján (betűrendi kategóriákban) is lehet keresni a filmek között. Nemcsak felnőtteknek szóló, hanem ifjúsági, ill. animációs filmek is elérhetők a kínálatban.
A teljes filmlista elérhető itt.

A tartalmak csak online, és csak Magyarország területén belül tekinthetők meg.

További információ a szolgáltatás weboldalán található, valamint az alábbi elérhetőségeken kérhető:

  • e-mail: info@filmio.hu
  • telefon: +36 1 999 5055 (hétfőtől vasárnapig, 8:00-22:00 között)

 

*A leíró vagy SDH felirat (Subtitling for the Deaf and the Hard of hearing) a filmben elhangzó beszéd szöveges megjelenítése mellett tartalmazza azokat a hangi elemeket is, amelyeket a hallássérült, azaz siket és nagyothalló nézők nem, vagy csak részlegesen érzékelnek. Ezek közé tartoznak a zörejek (pl. kopogtatnak az ajtón), a háttérzajok, a különböző hangeffektek (pl. pisztolylövés hallatszik, madárcsicsergés), vagy a zenei aláfestés közlése a feliratban.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: