2024.05.15. 15:31

Fókuszban a Főváros

Országház-látogatásra indulunk Szekszárdról, két izgalmas kísérőprogrammal

Igazi programkavalkád várja a résztvevőket a SINOSZ Tolna Megyei Szervezete budapesti kirándulásán.

2024. június 8-án, (stílusosan a parlamenti választások előestéjén) az Országházba látogathatunk. Dr. Tapolczai Gergely meghívására 15.15-kor kezdődik a jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített vezetés, mely során a koronázási ékszereknek is otthont adó, Magyarország ikonikus jelképévé vált épületet belülről is megcsodálhatjuk.

Ám a főváros délelőtt is bőségesen kínálja a lehetőségeket. Megérkezésünk után a Szelfi Múzeumba vesszük az irányt: a sok vidámságot ígérő múzeum Rákóczi úton található Bubbles részlege szombati kirándulásunk első célpontja. „Ha kipróbálnád, milyen belefeküdni egy pénzzel teli kádba, vagy fehér lovakon vágtatnál vissza az időben, majd habcsókok közt innád meg a kedvenc kávéd, akkor ez a te helyed!” – hirdeti a fotóbirodalom.

A felhőtlen szórakozás 1,5 óráját követően szabadprogramot ajánlunk a résztvevőknek, ám azok, akik intenzívebben is elmerülnének a kultúrában, velünk tarthatnak a Magyar Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony című időszaki kiállítására, mely mindössze 15 perces sétával elérhető a Szelfi Múzeumtól. „Több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg: féltve őrzött ruháik, kellékeik, szerelmes leveleik, mind a női szerepek és az esküvőhöz, házassághoz fűződő viszony változásáról mesélnek” – olvashatjuk a Magyar Nemzeti Múzeum oldalán. A kultúrtörténetileg is fontos kiállítás megtekintése után az Országház az utolsó, egyben legfontosabb állomásunk. Az 1-1,5 órás vezetést követően rengeteg élménnyel ülünk fel a hazafele induló vonatunkra.

Részletes program: 
7.30 – Találkozó a szekszárdi vasútállomáson
7.59 – Vonat indulása Kelenföldig (Sárbogárdtól IC-vonat közlekedik, amelyre helyjegyet szükséges váltani!)
10.30-12.00 – Szelfi Múzeum megtekintése (Budapest, Rákóczi út 40.)
12.00-14.30 – Szabadprogram és/vagy a Magyar Menyasszony című kiállítás egyéni megtekintése (Múzeum körút 14-16.)
15.15-16.30 – Vezetett látogatás az Országházban
16.45-17.40 – Szabadprogram
18.12 – IC-vonat indulása Kelenföld állomásról
19.57 – Érkezés Szekszárdra

Költségek: 
A programokon való részvétel díjmentes. Az utazási költségről (IC-vonat helyjegy) és az étkezésről mindenki maga gondoskodik. 

FONTOS! Csoportunk elérte a maximális létszámkorlátot, így több jelentkezést sajnos nem tudunk fogadni. Igyekszünk a jövőben is hasonlóan színes fővárosi kalandozásokat szervezni.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: