2024.05.14. 09:12

Fókuszban a Főváros

Országház-látogatásra indulunk Szombathelyről, két izgalmas kísérőprogrammal

Igazi programkavalkád várja a résztvevőket a SINOSZ Vas Megyei Szervezete budapesti kirándulásán.

Több mint egy éve dédelgetett álma valósul meg a Vas megyei tagságnak 2024. június 8-án, amikor (stílusosan a parlamenti választások előestéjén) az Országházba látogathatunk. Dr. Tapolczai Gergely meghívására 15.15-kor kezdődik a jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített vezetés, mely során a koronázási ékszereknek is otthont adó, Magyarország ikonikus jelképévé vált épületet belülről is megcsodálhatjuk.

Ám a főváros délelőtt is bőségesen kínálja a lehetőségeket. Megérkezésünk után a Szelfi Múzeumba vesszük az irányt: a sok vidámságot ígérő múzeum Rákóczi úton található Bubbles részlege szombati kirándulásunk első célpontja. „Ha kipróbálnád, milyen belefeküdni egy pénzzel teli kádba, vagy fehér lovakon vágtatnál vissza az időben, majd habcsókok közt innád meg a kedvenc kávéd, akkor ez a te helyed!” – hirdeti a fotóbirodalom.

A felhőtlen szórakozás 1,5 óráját követően szabadprogramot ajánlunk a résztvevőknek, ám azok, akik intenzívebben is elmerülnének a kultúrában, velünk tarthatnak a Magyar Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony című időszaki kiállítására, mely mindössze 15 perces sétával elérhető a Szelfi Múzeumtól. „Több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg: féltve őrzött ruháik, kellékeik, szerelmes leveleik, mind a női szerepek és az esküvőhöz, házassághoz fűződő viszony változásáról mesélnek” – olvashatjuk a Magyar Nemzeti Múzeum oldalán. A kultúrtörténetileg is fontos kiállítás megtekintése után az Országház az utolsó, egyben legfontosabb állomásunk. Az 1-1,5 órás vezetést követően rengeteg élménnyel ülünk fel a hazafele induló vonatunkra.

Részletes program:

6.50 – Találkozó a szombathelyi vasútállomáson

7.10 – IC-vonat indulása (Kelenföldig közlekedik)

10.30-12.00 – Szelfi Múzeum megtekintése (Budapest, Rákóczi út 40.)

12.00-14.30  – Szabadprogram és/vagy a Magyar Menyasszony című kiállítás egyéni megtekintése (Múzeum körút 14-16.)

14.50 – Találkozó az Országház Látogatóközpont előtt

15.15-16.30 – Vezetett látogatás az Országházban

16.45-18.00 – Szabadprogram

18.20 – IC-vonat indulása Kelenföld állomásról

21.00  – Érkezés Szombathelyre

 

Költségek:

A kirándulás teljes költsége, beleértve a vonatjegyeket és a belépőket: 4000 Ft/fő. Az ár tartalmazza a SINOSZ SzÉP által támogatott múzeumbelépőket is. Az étkezésről mindenki maga gondoskodik.

FONTOS! Csoportunk elérte a maximális létszámkorlátot, így több jelentkezést sajnos nem tudunk fogadni. Igyekszünk a jövőben is hasonlóan színes fővárosi kalandozásokat szervezni.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: