2022.06.10. 11:27

Gyógyító hangmasszázson vettünk részt Nyíregyházán

2022. május 27-én 14 órától GYÓGYÍTÓ REZGÉSEK címmel hangterápiás foglalkozást tartottunk a SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének klubtermében.

2022. május 27-én 14 órától GYÓGYÍTÓ REZGÉSEK címmel hangterápiás foglalkozást tartottunk a SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének klubtermében.

Meghívott vendégünk Szilágyi Ádám hangterapeuta volt, aki bemutatta nekünk gyógyító hangszereit, ismertette azok pszichoszomatikus betegségekre gyakorolt hatásait és fantasztikus hangmasszázsban részesített minket.

Elsőként a 40 ezer éves múlttal rendelkező didgeridoo-val (kiejtése: didzseridu) ismerkedtünk meg, ami egy Ausztráliából származó beavató és gyógyító eszköz. Zsigereinkig hatoló hangját mindannyian éreztük testünkben. Megtudtuk, hogy a megszólaltatásához meg kell tanulni a körlégzést, ami azt jelenti, hogy az orrunkon belégzünk, miközben a szánkból fújjuk ki a levegőt. No, ez nem egyszerű mutatvány, sok-sok gyakorlás szükséges hozzá.

Ezután a Tibetből, Nepálból és Indiából származó, legalább 5000 éves hagyománnyal rendelkező hangtálakkal barátkoztunk. Ádám egyesével, mindannyiunkkal megtapasztaltatta azok hatásait. Ezt nagyon élveztük, és megállapítottuk, hogy a mélyebb hangokon rezgő hangtálakat könnyebben tudjuk érzékelni. Segítségünkre voltak lufik az élmény megtapasztalásában, de mégis azt szerettük a legjobban, amikor a testünkön szólaltatta meg a tálakat.

Ezt követően kedvünk szerint kipróbálhattuk a hangszereket. Előkerült a koshi is, ami külsejét tekintve hasonlít a szélcsengőhöz, de mégsem az, hangolt hangrudaiból lágy dallamokat lehet kicsalni.

Nagy sikere volt a vízzel telített hangtálnak. Ha megrezgettük, különböző formájú vízsugarakat lövellt ki, mint a szökőkút. Így láthatóvá vált a hangok teret formáló hatása.

Különleges élményben volt részünk ezen a napon, jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

Köszönjük Szilágyi Ádám hangterapeuta és Szabóné Fazekas Szilvia jelnyelvi tolmács közreműködését, valamint a SINOSZ SzÉP támogatását!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: