2022.05.10. 11:26

Gyógynövényekkel ismerkedtünk a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetében

2022. április 26-án dr. Felde Katalin szakértő interaktív előadást, gyógynövény-bemutatót és -kóstolót tartott a SINOSZ Somogy Megyei Szervezeténél.

2022. április 26-án dr. Felde Katalin szakértő interaktív előadást, gyógynövény-bemutatót és -kóstolót tartott a SINOSZ Somogy Megyei Szervezeténél. A gyógyteák és a gyógynövényekkel készült pogácsák nagyon ízlettek a tagoknak, akik szép számmal részt vettek ezen a programon.

Vetítéssel egybekötve, sok hasznos gyógynövényt ismertünk meg. Az előadó a tagok által felvetett kérdésekre válaszolt, a hozott gyógynövényekkel a valóságban is láttatta a kinézetüket. A kertünk, konyhánk kincsei közt megismertük a pitypangot, amely hasznos gyógynövény: ásványi anyagokat, A-, B-, C-, D-vitaminokat, cinket, káliumot, vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort tartalmaz, gyökere vízhajtó, vesetisztító. Májprobléma esetén kúrát is tarthatunk. Étkezésre ízletes és hasznos a spárga, sóska, spenót, rebarbara, medvehagyma, póréhagyma. Levesek ízesítésére a paszternák, sült húsokhoz a rozmaring használható.

Teákhoz is használható a gyömbér, torokfájásra jó. A kamillatea gyulladáscsökkentő. Finom, érdekes ízű gyógynövényeket is bemutatott, amelyek teaként finomak és hasznosak, így a borsmenta, citromfű, hársfa, csalán, zöld tea, csipkebogyó tea.

A teákat kortyolgatva megköszöntük a hasznos tanácsokat, gyógynövény-ismereteket és a finom pogácsákat. Tanulságos, szép délután volt.

A program Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásából és a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Máté-Mártonné Iványi Katalin megyei elnök

 

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: