2024.03.06. 11:01

A hallás világnapján és a Postamúzeumban jártunk Békés megyei tagjainkkal

Budapesten két programon is részt vettünk.

A SINOSZ Békés Megyei Szervezete 2024. március 2-án csatlakozott A hallás világnapja országos rendezvényhez, ezt követően a Postamúzeumban tárlatvezetésen vehettek részt tagjaink.

A SINOSZ-székházban rendezett délelőtti programra meghívták a hallókészülék- és cochleárisimplantátum-forgalmazó cégek képviselőit, akik bemutatták újdonságaikat, illetve a kiállító standoknál is várták az érdeklődőket. Az előadásokon nagyon sok hasznos információt hallhattunk, majd a standoknál érdeklődve egyéni kérdéseinkre is válaszokat kaphattunk. Tagjaink közül többen is hallókészülék-vásárlás előtt állnak, ezért fontos volt számukra, hogy eljöjjenek és informálódjanak, megismerjék a lehetőségeket, megkönnyítve a piaci szereplők által kínált készülékek közötti eligazodást.

A világnapi rendezvényünket követően a Postamúzeumba látogattunk, és csatlakoztak hozzánk a Komárom és Somogy megyei szervezeteink tagjai is. A Magyar Posta múltját ismerhettük meg Magdó Csaba igencsak részletes tárlatvezetésével. A posta történetét, szolgáltatásait, eszközeit bemutató kiállításon fantasztikus volt látni mindazt, ami a mai digitális korszakban már elképzelhetetlen számunkra. A telefonközpont, a telex, a távirat működése mindannyiunkat lenyűgözött. Tagjaink figyelmesen hallgatták tárlatvezetőnket, a magyar postatörténet találmányai, eljárásai mind nagyon érdekesek voltak, rengeteg kérdés is elhangzott ezekkel kapcsolatban. Láthattunk különleges relikviákat, történelmi ritkaságokat, melyek a gazdag gyűjtemény részét képezik.

Köszönettel tartozunk Magdó Csaba tárlatvezetőnek, hogy általa betekintést kaptunk a Magyar Posta történelmébe. Örömmel vettük, hogy a SINOSZ Komárom Megyei Szervezete és Somogy Megyei Szervezete is csatlakoztak hozzánk.

Nagyon tartalmas napot tölthettünk sorstársainkkal, örülhettünk egymásnak rég látott ismerősökkel, és kötetlen baráti találkozásoknak is lehetőséget teremtettünk.

A programokat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: