2024.04.15. 11:39

Hallássérültként a munka világában Gyulán

Üzemlátogatás során ismerhettük meg egy rehabilitációs foglalkoztató cég tevékenységét.

2024. április 9-én a SINOSZ Gyulai Helyi Szervezete látogatást szervezett a Start Nonprofit Kft. gyulai fióktelepére, melynek során Gyarmatiné Szegedi Erika telephelyvezetőnek köszönhetően tájékoztatást kaptunk a cég tevékenységéről.

Megtudhattuk, hogy a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesülete alapította a nyíregyházi vállalatot, melynek gyulai telephelyén jelenleg 96 főt foglalkoztatnak. A rehabilitációs foglalkoztatónál a megváltozott munkaképességű dolgozók között hallássérült személyek is alkalmazásban állnak, örömmel fogadtak bennünket, és bemutatták, hogy milyen feladatokat, munkafolyamatokat végeznek. Jelenleg írólapok csomagolásával és naptárak készítésével foglalkoznak, majd kiderült, hogy nemcsak az üzemben dolgoznak sorstársaink, hanem van egy értékesítő csapatuk is, amelyben szintén van hallássérült munkavállaló.

Érdeklődtünk, hogyan és milyen felületeken zajlik a munkaerő-toborzás a vállalatnál, milyen feltételeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek. A telephelyvezető részére tájékoztató anyagot is összekészítettünk, és bemutattuk a SINOSZ Akadályugrás honlapját, köszönettel vették ezt a toborzási lehetőséget. Bízunk benne, hogy a jövőben az általunk ismertetett felületet is használni fogják, hogy ezáltal hallássérült sorstársainkhoz célzottabban eljusson az álláshirdetés.

Köszönjük a Start Nonprofit Kft. vezetésének, hogy lehetővé tették számunkra az üzemlátogatást, illetve Ruminé Niethammer Edina jelnyelvi tolmácsunk akadálymentesítésben való közreműködéséért is köszönettel tartozunk.

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: