2023.07.03. 14:56

A hertelendi fürdőben csobbantunk Somogy megyei tagokkal

Beszámolunk fürdőzős kirándulásunk kellemes napjáról.

A SINOSZ Somogy Megyei Szervezetének tagjai 2023. 07. 01-jén a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben, Pécstől 20 km-re található Magyarhertelendi Termálfürdő- és Szaunaparkban pihenték ki heti fáradalmaikat.

Az egyedi építészeti stílusokat (magyar Gaudi-jelleg a 80-as évekből szerintem) hordozó fürdőkomplexum számos, összesen 12 darab fedett és kültéri medencével rendelkezik. A fürdő mögött elterülő erdő és a területén levő sok fa, gondozott növények szokatlanul barátságossá tették a helyet számunkra. Szaunázásra is volt lehetőség, azonban a textilmentes szauna- (azaz fürdőruha nélküli) használat miatt ezt nem vállalták fel tagjaink. Az étterem kínálata bőséges, de lángost is lehetett enni a bódéknál.

A víz minősége vizsgált alkotók alapján nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű, igen lágy, fluoridos termálvíz, melyet természetes ásványvíznek minősítettek. A vizek összetétele miatti gyógyjavaslat: kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van. Ivókúraként alkalmazva pedig fluoridtartalma miatt fogínybetegségek kezelésére is alkalmas, mint írják.

Tagjainkkal kellemes, relaxáló napot töltöttünk itt. Megyünk máskor is, jól éreztük magunkat.
Ezúton is köszönjük Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének, hogy a Népjóléti Bizottság által kiírt pályázatból támogatták tagjaink belépőjegyeinek árát.

Gyógykúránk a SINOSZ SzÉP program keretében valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: