2024.09.11. 16:36

Mozi Korlátok Nélkül – akadálymentesített vetítések a TISZApART Moziban

Akadálymentes moziélménnyel várjuk Szolnokon a siket, nagyothalló és a látássérült nézőket!

Feliratos filmekkel, jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített filmvetítésekkel és közönségtalálkozókkal, valamint kedvezményes jegyárakkal várja a felnőtteket és a gyerekeket is a TISZApART Mozi!

 
A szolnoki TISZApART Moziban a Mozi korlátok nélkül (Cinema without barriers) c. nemzetközi pályázat keretében 2024. szeptembertől akadálymentes vetítések indulnak.
A főként európai gyártású filmekre bárki jegyet válthat, a filmek sérült és ép nézők számára egyaránt hozzáférhetők. A látássérült közönség számára audionarráció biztosított, a hallássérültek moziélményét speciális felirat és – hazánkban újdonságként, egyedülálló módon – jelnyelvi tolmácsolás teszi teljessé. Akadálymentesített vetítések havi 2 alkalommal várhatók.

A Családi mozidélelőtt keretében havi egy szombaton 11.00 órától egy családi/animációs filmet kínál a TISZApART Mozi az egész család közös szórakozására. Az előadásokat további programok kísérik (pl. kézművesház), melyekre a mozijegy a belépő.

A Filmklub inkább a felnőtt korosztály számára kínál tartalmas szórakozást, minden hónap utolsó keddjén, 14.30 órai kezdettel. A klub keretében a vetítést követően az alkotókkal közönségtalálkozóra, ill. a film által érintett témában jártas szakember részvételével beszélgetésre is lehetőség lesz. A hallássérült nézők számára jelnyelvi tolmácsot biztosítunk!

Mindkét előadástípus a legkedvezményesebb jegyáron, 1.200 Ft-ért vehető igénybe, ill. 6 alkalomra szóló bérlet is vásárolható 6.000 Ft-ért, továbbá 6 főre igénybe vehető csoportos jegy is elérhető lesz 6.000 Ft-os áron.

A Mozi Korlátok Nélkül c. projektben összesen 40 vetítés lesz 2026. decemberig.
A projektet a TISZApART Mozit üzemeltető Tisza Mozi Kft. bonyolítja az Esély Közalapítvány szakmai közreműködésével. A SINOSZ együttműködő partnerként vesz részt a projekt megvalósításában. A program – melynek fő célja, hogy integrált formában akadálymentesített mozielőadásokat biztosítson – lengyel, szlovák, szlovén, román mozik részvételével valósul meg; Magyarországon kizárólag csak a TISZApART Moziban érhető el.

Szeptemberi vetítések:
szeptember 14., 11.00 óra – Belle és Sébastien – egy új kaland (12)
szeptember 24., 14.30 óra – Lefkovicsék gyászolnak (12)

Családi mozidélelőtt szeptember 14-én: filmek az egész családnak + kézműves játszóház a gyerekeknekA program részletei

A filmekről és a további vetítésekről információ a TISZApART Mozi honlapján érhető el: www.tiszamozi.hu

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: