2024.07.12. 14:18

A Tropicariumban jártunk Békés megyéből

A cápás állatkert különleges élővilága nagy élményt jelentett minden korosztály számára.

A SINOSZ Gyulai Helyi Szervezete 2024. július 6-án Budapestre, a Tropicariumba szervezett nyári kirándulást. A cápás állatkert 24 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, és kevesen tudják, hogy ez egy magánállatkert, melynek ötlete egy Svédországban élő magyar üzletemberhez kötődik. Akkoriban hihetetlennek tűnt, elképzelni sem tudtuk, hogy egy bevásárlóközpontban igazi cápák úszkálhatnak.

Mint kiderült, programunk iránt nemcsak a gyermekes családok, hanem az idősebb korosztály körében is nagy érdeklődés volt, ritkaság, hogy három generáció együtt, közösen kirándul.

A bejáratnál hosszú sor fogadott minket, a hétvégi csúcsidőben érkeztünk. A pénztárak előtt, a cápaállkapocsnál kihagyhatatlan volt a közös fotózás, ezt követően már mindenki egyéni tempóban nézelődhetett. A cápás állatkert a világ minden tájáról érkező állatok bemutatásával várja látogatóit, lakói között megtalálhatók cápák, aligátorok, egzotikus hüllők, kétéltűek, apró majmocskák, madarak, és több ezer színes hal. Szerencsére nemcsak az egzotikus állatokat, hanem a magyar vízi faunát is igyekeznek a látogatóknak bemutatni. A Tropicarium állatairól érdekességeket és izgalmas tényeket tudhattunk meg a lakóhelyük mellett található információs táblák segítségével. Az interaktív játszófal is lehetőséget biztosított a tartalmas kikapcsolódásra.
A rájasimogató akváriumnál a gyerekek azért nyújtózkodtak, hogy elérjék és megsimogathassák a feléjük úszkáló rájákat. A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres alagút szintén nagy élményt nyújtott, mindenki várta azt a pillanatot, amikor épp elúszik felette valamelyik rája vagy cápa, és elkészülhet egy tökéletes közös fotó.

A trópusi esőerdő, a trópusi hüllők és édesvízi halak, a tengeri élővilág mindannyiunkat elvarázsolt színeivel és változatosságával. Örömmel vettünk részt a közös szünidei kiránduláson.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: