Hosszú kényszerszünet után ismét élettel telt meg a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének klubhelyisége 2022. április 9-én, a Húsvéti klubdélután alkalmából. A szép számban megjelent tagok a bolondos áprilisi, borús idő ellenére igazán vidám és felszabadult légkört teremtve találkozhattak újra.

Horváth Istvánné megyei elnök köszöntése után kezdetét vette a sütiverseny. Csak úgy roskadozott az asztal a finomságok alatt: a szivárványszínű muffintól a medvehagymás pogácsán át a fényesre sült fonott kalácsig – mind a három előre meghirdetett kategóriában érkeztek nevezések.

Az eredményhirdetést követően kézműves foglalkozásra invitáltuk a kicsiket és nagyokat. A húsvéti tematika jegyében csupa nyuszis apróság készült: a kávékapszula-nyuszik, festett gipsznyuszik és díszített tojások készítése közben nem maradt rest a sok dolgos kéz.
Még szinte meg sem száradt a festék, amikor szó szerint betoppant Tappancs, a 2 éves házi nyúl, aki nem csak a gyerekeket varázsolta el. A szelíd tapsifülest simogatni és etetni is lehetett, s közben sok érdekességet tudhattak meg róla a gyerekek. Érdemes volt figyelni, mert a következő programpontként szereplő kvízben sok kérdés visszaköszönt az elmondottakból.

Miután mindenki kinyuszizta magát, csapatokra oszlottunk, és kezdetét vette a 15 kérdéses kvízverseny. Vidám hangulatban igyekeztek a tagok kitalálni, vajon hány ujja van egy nyúlnak, tud-e úszni, melyik a legfejlettebb érzékszerve, vagy éppen azt, mijét harapjuk le először egy csokinyúlnak. A kvízt a Tapsi csapat nyerte, éppen csak egy ponttal megelőzve a többi csapatot.

A délután azonban még mindig nem ért véget. Tojásgurító és tojáshajító ügyességi versenybe is benevezhettek jókedvű tagjaink, persze a tojást ebben a játékban labdákkal és babzsákokkal helyettesítettük. A gyerekek számára pedig még csak ezután következett a csúcspont: a kincskereső játékban 20 elrejtetett, szétnyitható tojást kellett megtalálniuk, melyek egytől-egyik finomságokat rejtettek.

A klubdélután estébe nyúlóan folytatódott, izgalmas beszélgetések és vidám nevetések töltötték be a közösségi termet.

Köszönettel tartozunk a megyei elnökségi tagoknak a lebonyolításban való tevékeny részvételért és Temesi Éva jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítésben való közreműködéséért.
A programot a SINOSZ SzÉP keretén belül valósítottuk meg. Örülünk az építő és tartalmas együttlétnek, reméljük, további programjainkon is velünk tartotok!