2023.11.03. 10:54

Az időseket ünnepeltük a Fővárosi Szervezetben

Idősek napját tartottunk a SINOSZ-székház Tanácstermében.

A SINOSZ Fővárosi Szervezete szépkorú tagjainak szervezett programot a SINOSZ-székház tanácstermében 2023. október 12-én, csütörtökön. Október első hétfője az idősek világnapja – az ebből az alkalomból tartott rendezvényünk legfőképpen az egészségről szólt.

15 órakor érkeztek meg az idős tagjaink, egy kis süteménnyel és üdítővel vártuk őket. Az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársát hívtuk meg, aki 15:30-tól kezdte el a jelnyelvi tolmácsolással tartott, az újraélesztés lépéseit bemutató előadást. Ki is próbálhatták az újraélesztést a tagok egy ún. Ambu bábun – egy pár bátor jelentkező volt, aki élt a lehetőséggel. Ezután volt lehetőségük a tagoknak vérnyomásmérésre és vércukormérésre is.
Totós kvízjátékra is biztattuk a jelenlévőket: az előadás során elhangzottak alapján mindösszesen 5 kérdésre kellett jól válaszolniuk. A mentős hölgy ellenőrizte, hogy jól válaszoltak-e az idősek a kvízkérdésekre, és az derült ki, hogy a többségük nagyon jól teljesített.

A tagokat megajándékoztuk egy-egy SINOSZ feliratú bevásárlótáskával. Nagyon örültek neki. Ezután megkínáltuk őket finom szendvicsekkel.

Mindenki nagyon jól érezte magát, egy kellemes délutánt töltöttek el az idősek egymás társaságában.

Köszönjük szépen a bemutatót és a szűrővizsgálatokat Jandl Brigittának, a jelnyelvi tolmácsolást pedig Radányi-Kiss Katalinnak.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: